Promocija zbornika radova sa skupa o Slobodanu Pavićeviću

Društvo

Na Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, održaće se promocija zbornika „Radovi na putu“, u utorak, 18. juna 2024. u 18 sati.
Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu organizovao je, 30. oktobra 2023. godine, okrugli sto „Radovi na putu“ povodom desetogodišnjice smrti zavičajnog i značajnog srpskog književnika Slobodana Pavićevića. Slobodan Pavićević dao je doprinos razvoju i afirmaciji Univerziteta u Kragujevcu, aktivno učestvujući u organizaciji programa iz oblasti srpske književnosti i kulture, a posebno angažovanjem na mestu glavnog urednika Spomenice – 30 godina Univerziteta u Kragujevcu, koja je objavljena 2006. godine.

Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“, u saradnji sa Centrom za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu, objavila je zbornik radova „Radovi na putu“, koji sadrži radove sa okruglog stola. Zbornik obuhvata radove: akademika Miloša Đurana, Lele Vujošević, Miroljuba Todorovića, Saše Milenića, Aleksandra B. Lakovića, Nikole M. Đurana, Đorđa R. Radovanovića, Živana Živkovića, Dobrice Kamperelića, Mirka Demića, Miodraga Stojilovića, Vladimira Perića i Jadranke Vejnović Andrejić.

U galerijskom prostoru Narodne biblioteke u Kragujevcu, u utorak, 18 juna 2024. u 18 sati, biće organizovano predstavljanje zbornika „Radovi na putu“.

Izvor i foto: Univerzitet u Kragujevcu
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.