PROTEST U KRAGUJEVCU U SUBOTU ODRŽAN U MRAKU, JER ULIČNA SVETLA OKO GIMNAZIJE NISU RADILA

Izbori 2022

Član organizacionog odbora protesta „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu Nebojša Veljković izjavio je večeras da je bojkot je „sito i rešeto za lažne nacionalne i gradjanske stranke“ i naveo da će oni koji bojkotu predstojeće izbore biti snaga za budućnost.

  • Ovi izbori, a naročito ovaj bojkot je jedno sito i rešeto, sav mulj će ostati na rešetkama, sve lažne nacionalne stranke, lažne gradjanske stranke, svi lažni pojedinci će ostati na tim sitima. A ovo što bude bilo u bojkotu – to će biti jedna snaga za budućnost, vrlo skoru budućnost, rekao je Veljković na 50. protestu na Đačkom trgu.

Ocenivši da se to potvrđuje već na početku izborne kampanje, on je kao primer ukazao na predsednika kragujevačkog Srpskog pokreta obnove Milana Uroševića koji se, kako tvrdi, od raspisivanja izbora pojavio na dve različite liste – na listi za republičke izbore vladajuće Srpske napredne stranke, kao i na lokalnoj listi bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića.

Veljković je predložio Vladi Srbije da donese odluku da predsednika Srbije Aleksandra Vučića stavi u karantin „za svaki slučaj“ i da se proveri da li je zaražen ili ne, s obzirom da je bio učesnik konferencije u Vašingtonu gde se pojavilo nekoliko slučajeva zaraženih korona virusom.

Protest je održan u totalnom mraku jer na Đačkom trgu i oko njega ulična rasveta nije radila.

Organizatori su zbog toga „pozdravili“ gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića koji je mogao, kako su rekli, da bar u duhu predizborne kampanje obezbedi ulično svetlo u centru grada.

Sinoćni protest bio je u znaku humanitarne akcije prikupljanja novčane pomoći za dečaka Dimitrija (9) koji je nepokretan zbog upale kičmene moždine.

Građani koji su došli na protest mogli su da se uključe u akciju kupovinom bedža na kome piše „Gradjanski otpor“ za 50 dinara.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.