PRVA TEHNIČKA ŠKOLA: KOLEKTIV BRANI DIREKTORA

Grad

Nakon što je, pod sumnjom da je primio mito kako bi „uticao na nastavnika te škole prilikom polaganja popravnog ispita, iako učenik nije imao potrebno znanje“, uhapšen direktor Nenad Andrić, saopštenjem za javnost, koje prenosimo integralno, oglasio se i kolektiv Prve tehničke škole iz Kragujevca:

  • U vezi hapšenja direktora Prve tehničke škole zaposleni osećaju moralnu i etičku potrebu da se obrate javnosti.

Prva tehnička škola u Kragujevcu je postala jedan od zaštitnih znakova Grada, regiona i naše zemlje. Škola je imenovanjem za direktora Nenada Andrića pre četiri godine bila devastirana fizički sa kapacitetima koji su bili neiskorišćeni i neupotrebljivi i zaposlenima kojima je nedostajala dobra organizacija, da svoj posao jedne od najčasnijih profesija, sprovode na svakodnevnom nivou. Prepušteni samovolji nekih koji su vodili školu neadekvatno, u najblažem smislu, bili smo ocenjeni ocenom jedan od strane Eksterne evaluacije.

Dolaskom Nenada Andrića, odlukom Ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja stanje u školi, počinje da se menja. Škola je dobila novi izgled, ali je mnogo važnije to što su nastavni proces i organizacija škole i školskih aktivnosti postali prepoznatljivi u gradu, zemlji i inostranstvu. Učenici škole osvajaju nagrade na takmičenjima, škola dobija organizaciju, transparentnost objavljivanja , informisanja i obaveštavanja nastavnika dovedenu do savršenstva. U svakom trenutku su zaposleni obavešteni o svim zahtevima za rad bez praznih hodova. Škola nastavlja saradnju sa drugim školama, kako iz zemlje tako i sveta na način koji je dostojanstven i prepoznat kao kvalitetan. Postajemo prva škola u gradu po zainteresovanosti učenika za upis.

Nenad Andrić je nesebičnim pomaganjem i tolerancijom, ali i motivacijom đaka, profesora i roditelja, ljubavlju i brigom za đake sa posebnim potrebama tome u najvećoj meri doprineo, dajući primer kako se o deci brine; uz bolesnu decu je uvek prvi u kolima hitne pomoći, svakog od 1400 učenika zna po imenu. Za profesore i učenika on nije samo direktor, već i kolega, roditelj i prijatelj, a pre svega čovek.

Sada kada rad Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja beleži rezultate, sada kada postoji škola koja je oličenje vizije ispravnosti, ne samo naše nego i civilizacijske, duboko smo uvereni, da je reč o grubom nesporazumu i da škola neće u godini jubileja 200 godina istorije našeg grada od proglašenja za prestonicu moderne Srbije biti izložena ruglu, da znanje neće biti kompromitovano kao i da humanost profesije neće biti odgurnuta u drugi plan.

Pisanu podršku i poverenje direktoru koji nije sa nama dalo je 103 zaposlena koji su fizički bili prisutni u školi u tom trenutku kao i gotovo hiljadu učenika.

Kolektiv Prve tehničke škole, u Kragujevcu, 5. oktobra 2018.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.