Škola Živadinka Divac

Prvaci OŠ “Živadinka Divac” dva dana ne idu na nastavu, direktor ne želi da komunicira

Društvo

Učenici I-2 osnovne škole „Živadinka Divac“ iz Kragujevca dva dana ne pohađaju nastavu, jer direktor odbija da prvacima uvede produženu nastavu umesto celodnevne i da deca imaju samo sadašnju razrednu.

„Direkto škole je otpustio učiteljicu koja je u celodnevnoj nastavi dopunjavala razrednu, a doveo novu koju deca ne poznaju i koja je radila u muzičkoj školi. Naša deca, prvaci, ne mogu se privići na promene, a tu je i dete sa posebnim potrebama. Deca neće ići u školu dok se problem ne reši“, kaže za N1 Milena Bjelović, majka đaka prvaka.

Direktor škole Milan Grujović, odbija komunikaciju sa roditeljima ali i sa N1, ne odgovarajući na mejl i tekstualne poruke i na mobilni telefon, a o problemu je obavešteno i Ministarstvo prosvete.

„Posle vašeg (N1) angažovanja i slanja mejla sa pitanjima direktoru i ministarstvu, nas roditelje u 11:30 su obavestili da se radi na rešavanju problema. Mi ćemo sačekati odgovor, a u protivnom deca neće ići u školu Živadinka Divac, a ako se oduži premestićemo decu u drugu školu“, dodaje Milena Bjelović.

Škola se nalazi u kragujevačkom naselju Stanovo, u kome je nedavno, posle protesta građana, zadržana rampa na pružnom prelazu, o čemu je N1 izveštavao.

Izvor: N1 Milan Nikić; Foto: oszivadinkadivac.edu.rs

Tagovi:

1 thought on “Prvaci OŠ “Živadinka Divac” dva dana ne idu na nastavu, direktor ne želi da komunicira

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.