Prvi put u novijoj istoriji grad Kragujevac raspisao konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima

Društvo Grad

Posle sedam godina i to se dogodilo – grad Kragujevac raspisao je konkurs za sufinansiranje javnog interesa u medijima. Tako će prvi put od kada zakon to propisuje svi mediji dobiti priliku da konkurišu za javni novac u Kragujevcu.

https://www.kragujevac.rs/javni-poziv-za-ucesce-na-konkursu-za-sufinansiranje-projekata-za-ostvarivanje-javnog-interesa-u-oblasti-javnog-informisanja-na-teritoriji-grada-kragujevca-u-2021-godini/?fbclid=IwAR0wcnrnwMUiLxCJ_Emyqq8A7y_x0OT0CrwC_Bv4-L7tjtZor9t6b30O8nw

Za finansiranje medijiskih projekata iz budžeta grada Kragujevca biće izdvojeno 10 miliona dinara, a konkurs je otvoren mesec dana.

Podsetimo, grad Kragujevac nije šest godina poštovao zakonsku obavezu raspisivanja konkursa za sufinasiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

I dok se, nezakonito, za Radio televiziju Kragujevac za tih šest godina izdvajano preko 200 miliona dinara, prethodni gradonačelnik Radomir Nikolić tvrdio je da u budžetu nema novca za medije.

Jedan od prvih sastanaka, nakon formiranja nove gradske vlasti, gradonačelnik Nikola Dašić imao je sa novinarima u Medijskom skloništu, kada je obećao raspisivanje medijskog konkursa.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.