Prvo je Ćuta zakazao sastanak u fabrici, pa gradska uprava danas objavila rešenje o „potrebi procene uticaja na životnu sredinu“ pogona Dorado

Grad Politika

Gradska uprava za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine donela je Rešenje za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu PROJEKTA – Pogon za ponovnu upotrebu razvrstanih materijala i proizvodnju peleta, briketa i paleta “, na katastarskoj parceli 3893 KO Kragujevac 1, na teritoriji grada Kragujevca, nosioca Projekta DORADO doo Kragujevac.

Ovako glasi administrativno objašnjenje odluke da se preispita uticaj fabrike peleta u Ilinoj vodi na život građana i sredinu. Iako su se građani žalili na rad fabrike mesecima, problem je došao u žižu javnosti prošle nedelje, kada su aktivisti Zajedno i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu živote sredine Aleksandar Jovanović Ćuta, prošle nedelje organizovali ekološki protest ispred fabrike.

Uvid u doneto rešenje može se izvršiti u prostorijama organa – Gradska uprava za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, Odeljenje za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine – Služba za zaštitu životne sredine, kancelarija broj 326(treći sprat), Trg slobode br. 3.

Protiv ovog rešenja, zainteresovana javnost može izjaviti žalbu drugostepenom organu, u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja, a preko ovog organa.

Zanimljivo je da je rešenje objavljeno danas, kada je za petak najavljen sastanak u fabrici Dorado. Sastanak je sazvao Aleksandar Jovanović Ćuta a pored vlasnika Dorada, Dejana Radovanovića, i njegovog tima, narodnog poslanika Nikole Nešića, pozvani su i predstavnici grada, inspektori, predstavnici ugroženog dela naselja Ilina Voda. Sastanku će prisustvovati i tim stručnjaka iz Beograda iz oblasti zagađenja vazduha.

Fotografija: Zoran Mišić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.