PRVO OCENJIVANJE VOĆNIH RAKIJA REGISTROVANIH PROIZVOĐAČA U KRAGUJEVCU

Društvo Ekonomija

Domaće rakije su sve traženije i popularnije, kako na našem tako i na inostranom tržištu. Šumadija ima veliki potencijal u ovoj oblasti i zato se okupilo, sada već 14 destilerija na jednom mestu, sa idejom da sarađuje, ali i promoviše i afirmiše, ne samo voćne rakije, već i Šumadiju, nadaleko poznatu po proizvodnji rakije. Ideja je da se zajednički unapredi kvalitet i standardizuje proizvodnja ovog pića. U septembru, u organizaciji Udruženja Šumadijska rakija, planirano je prvo ocenjivanje kvaliteta voćnih rakija registrovanih proizvođača u Kragujevcu

Jedan od ciljeva je zaštićeno ime i oznaka geografskog porekla, kao i da se  piće pozicionira kao regionalni brend. Mnoge rakije članica udruženja pobrale su brojne nagrade na festivalima i sajmovima, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. U cilju promocije regionalnog brenda, ali i ideje udruživanja i saradnje, Udruženje Šumadijska rakija, prvi put u Kragujevcu, organizuje ocenjivanje kvaliteta voćnih rakija registrovanih proizvođača.

Udruženje poziva sve zainteresovane registrovane proizvođače da se prijave. Potrebno je da se prijave popune i dostave na adresu „Regionalna asocijacija Šumadijska rakija“ , Kralja Petra Prvog 22 ili elektronskom poštom na mail: sumadijskarakija@gmail.com. Prijave se dostavljaju 31. avgusta, rakiju će ocenjivati najveći stručnjaci u toj oblasti u Srbiji, a medalje će biti uručene osmog septembra na Šumadija sajmu u okviru Šumadijskog sajma poljoprivrede.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.