PSG: Fašistički pir na proslavi Dana pobede

Politika

Pokret slobodnih građana zahteva političku i krivičnu odgovornost od ministara koji čine Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Vlade Republike Srbije za veličanje fašizma na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Zgroženi smo činjenicom da je na ovom državnom događaju od najvećeg značaja izvedeno pet pesama u kojima se veliča fašistički zločinac Dimitrije Ljotić i njegova organizacija Zbor, kao i da se te pesme izvode zajedno sa pesmom Desanke Maksimović „Krvava Bajka“, koja upravo govori o masakru u Kragujevcu u kom su značajnu ulogu imali vojnici organizacije Zbor.

To što su uklonjene strofe iz pesama u kojima se jasno pominju Ljotić i Zbor, pokazuje da se ne radi o nenamernoj grešci, već o nameri da se sistematski izvrši revizija antifašističke borbe u Srbiji tokom Drugog svetskog rata.

„Sloboda“ koja se u ovim pesmama pominje označava pobedu fašizma u Srbiji i „slobodu“ od Jevreja, Roma, svih drugih manjina i komunista.

Ovo predstavlja  perfidan nastavak politike  Srpske napredne stranke da se ponište sve tekovine oslobodilačke borbe i antifašizma u Srbiji i oni izjednače sa saradnicima okupatora.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.