Put ili obilaznica za Malo Krčamare – Pismo i peticija građana

Društvo

Redakciji našeg portala stiglo je pismo, kao i peticija koju je potpisalo preko 80 ljudi a koje ima za cilj, kako oni sami kažu da se napravi jasna razlika između termina: „PUT” za Malo Krčmare i „OBILAZNICA” za Malo Krčmare.

Pismo prenosimo u celosti:

Od kad postoje sela Resnik i Malo Krčmare, širok, prav, najkraći, vojni put za Malo Krčmare je vodio preko poteza Košuća, na slici označen crveno, za koji je dobijena građevinska dozvola, i koji do današnjeg dana nije asfaltiran.

Put Solunskih heroja koji pominje Dejan Nestorović iz NVO „Sigurna pozicija” Dejan Nestorović, na slici označen narandžasto je Dubokićki sokak ili OBILAZNICA za Malo Krčmare, koji nikad nije korišćen kao veza između ova dva sela, jer je krivudav i duži. I ne samo to na putu kroz Dubokićki sokak treba rešiti „imovinska pitanja”, nekom će se zaći u dvorište, pomeriti kapija, itd. pa se nameće pitanje: „Ako se širok i prav put za Krčmare ’iskrivio u Dubokićki sokak’, hoće li se i novac poreskih obveznika ’iskriviti’ u nečiji privatni džep?”.

Šaljemo Vam fotografije preko 80 potpisnika Peticije od 30. decembra 2019. godine, koji su tražili asfaltiranje PUTA za Malo Krčmare preko posteza Košuća i fotografije sateltskih snimaka, na kojima se jasno vide ovi putevi, i fotografiju kraćeg puta preko Košuće.

– Sramota je obilaznicu uvaljivati učesnicima u saobraćaju kao glavni put za Krčmare i korisnike koji svakodnevno koriste ove puteve za prevoz mleka, brza pošta, itd. izlagati nepotrebnim troškovima.

U ime potpisnika Peticije (Slede potpisi preko 80 građana, imena i prezimena poznati redakciji „Glasa Šumadije”)
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.