PZG: KRAGUJEVAC IZGUBIO STATUS GRADA SA POVOLJNIM POSLOVNIM OKRUŽENJEM

Politika

Ova vlast ima jednu konstantu, konstantu urušavanja ugleda grada Kragujevca, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Pokreta za naš grad. U Pokretu podsećaju da su se regionalni centri Pošte, Telekoma, Elektrodistribucije pa i nedavno odeljenje za borbu protiv korupcije, „preselili“ u gradove u okruženju. A Kragujevac je, tvrde, izgubio  status grada sa povoljnim poslovnim okruženjem.

  • Šta zapravo to znači za sam grad Kragujevac? Znači da šaljemo lošu poruku ka potencijalnim investitorima i drugim zainteresovanim akterima. Ako je grad Kragujevac bio od 2008. godine grad sa povoljnim poslovnim okruženjem, a danas to nije, jasno je da postoje određeni problemi u funkcionisanju ove gradske vlasti. Za investitore to predstavlja loš signal odnosno da poslovni ambijent nije bas najbolji. Sertifikat sam po sebi nije nešto što će vam dovesti odmah investitore ali je jedan od koraka ka privlačenju investicija, a sa druge strane jedan garant za zainteresovane aktere da imaju  jednu standardizovanu proceduru, jedan visok kvalitet usluga koje pruža lokalna samouprava kako bi oni razvijali svoj biznis kako u predinvesticionoj tako i u investicionoj i postinvesticionoj fazi, rekao je predsednik Upravnog odbora Pokreta za naš grad Dalibor Jekić.

Posledice ovakvog vođenja grada, navodi Jekić,  imaju za rezultat da kragujevačka lokalna samouprava nije dovela ni jednu investiciju .

  • Činjenica je da nema nijedne investicije, činjenica je da se velika investicija u Sobovici realizuje zahvaljujući isključivo privatnoj inicijativi a ne inicijativi gradske vlasti. Zahvalnost za to se duguje gospodinu Milanoviću i to Kragujevčani treba da znaju. Pored privatnih inicijativa paralelno moraju da se odvijaju i aktivnosti od strane gradonačelnika i gradskog veća, moramo da vidimo jednu investiciju koju su oni realizovali. Mi danas ne možemo da im čestitamo na tome, nemamo na čemu da im čestitamo, zapravo smo nezadovoljni konstantnim urušavanjem ugleda grada Kragujevca, njegovog imidža koji je građen godinama. , rekao Da budem potpuno objektivan, ono što danas pričamo mi u Pokretu za naš grad vide i građani grada Kragujevca ali očigledno da gradsku vlast ne dotiču problemi sa kojima se građani susreću. Zbog ovakvog odnosa gradske vlasti mi ove godine imamo povećanje poreza na imovinu, a rešenja koja pristižu ovih dana izazivaju šok kod svih Kragujevčana, rekao je Jekić.

 

 

 

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.