Radnici Fijata krenuli na pregovore s Vučićem

Društvo Ekonomija Grad

Nešto pre 7 časova, predstavnici radnika: Zoran Miljković, Đorđe Milojević i Igor Anđić krenuli su na sastanak sa predsednikom Republike Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem – dogovorenom nakon višečasovnik blokada u sredu.

Pred pregovore, radnici su iznosili utiske o svim dosadašnjim pokušajima da se problem reši, a na pitanje Glasa Šumadije koja je alternativa pregovorima, Zoran Miljković, predsednik Samostalnog sindikata Fijat plastik kaže da postoje informacije o pripremi nasilnih otkaza  – zbog čega bi se protesti i blokade nastavili u još većem intezitetu.

Nakon blokada u sredu, okončanih zakazivanjem sastanka sa predsednikom, u delu javnosti javila se sumnja u to da je u pitanju svojevrsna zamka i manevar kojim se radnici stavljaju u lošiju pregovaračku poziciju. Ove navode Zoran Miljković komentariše na sledeći način:

  • Nije to zamka. Mi smo i hteli da dođemo na kraju do njega jer se očigledno samo sa njim rešava sve u ovoj zemlji. Mi ćemo danas da vidimo da li jeste ili nije – ako jeste, ja izlazim pred sve medije i reći ću: to je zamka, predsednik je uradio ‘to i to’ i neću da ćutim nikome.

Upitan da li bi u slučaju neuspeha pregovora bilo poziva na masovnu solidarnost u demonstracijama, Miljković je istakao da radnici Fijata neće biti sami, navodeći da su juče dobili podršku i od radnika Zastavine fabrike oružja.

  • Samo ako nas budu pustili niz vodu, ovako kako je Fijat prvo planirao – biće još mnogo brojnije demonstracije nego što su bile.

Zaključio je za Glas Šumadije.

Piše: Janko Milošević

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.