Radnicima Zastava kamiona zaostale zarade iz budžeta grada

Ekonomija Grad

Jedan od razloga za rebalans budžeta Kragujevca je i Zaključak Vlade Republike Srbije po kome se sredstva iz stečajne mase „Zastava kamioni doo Kragujevac“, koja pripadaju gradu Kragujevcu kao poveriocu, opredeljuju za namirenje dela priznatih a neisplaćenih potraživanja iz radnog odnosa bivših zaposlenih stečajnog dužnika.

Nacrt odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu juče je usvojilo Gradsko veće. Nacrtom Odluke o rebalansu, budžet grada biće uvećan za 259 miliona dinara, odnosno 2,7%. Ukupni prihodi i rashodi grada predviđeni rebalansom iznose 9.818.000.000 dinara.

Osnovni razlozi za donošenje rebalansa, navodi se u saopštenju, su planiranje rashoda i izdataka prema izvršenju, očekivanim prilivima i utvrđenim prioritetima, promenjeni uslovi u kojima se izvršava budžet grada u ovoj godini usled nastale situacije vezane za energetsku krizu, a koji su doveli do rasta stalnih troškova i rasta troškova javnog prevoza,opredeljivanje dodatnih sredstava za unapređenje i održavanje saobraćajne infrastrukture i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, raspored suficita koji je utvrđen Odlukom o završnom računu budžeta grada Kragujevca za 2021. godinu, kao i obuhvatanje svih izmena do kojih je došlo u toku godine, u periodu posle usvajanja Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.