Radovi na sanaciji mokrih čvorova u OŠ „Mirko Jovanović“

Grad

U OŠ „Mirko Jovanović“, jednoj od najvećih škola u Kragujevcu, u toku su radovi na sanaciji mokrih čvorova, koje je danas obišao Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje i tom prilikom razgovarao s direktorom škole Nenadom Milovanovićem.  Kako bi se u potpunosti održao kontinuitet nastave, koju pohađa oko 1200 đaka, radovi se odvijaju u dve faze.

Iz gradskog budžeta je za potrebe sanacije mokrih čvorova u OŠ „Mirko Jovanović“ izdvojeno 13,5 miliona dinara, rekao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. U toku je izvođenje prve faze radova kako bi đaci mogli da koriste toalete u drugoj vertikali, pa se onda prelazi na sledeću. Završetak radova predviđen je tokom januara 2022. godine.

Sledeće godine, u ovoj školi, koja je počela s radom pre skoro četiri decenije, moramo da radimo na energetskoj efikasnosti. Za kompletnu energetsku sanaciju iz republičkog budžeta predviđeno je 20 miliona dinara, a iz gradskog 55 miliona dinara. Radiće se stolarija, fasada, zamena sijalica LED rasvetom, a posle ovih radova, škola će dobiti potpuno nov izgled i funkcionalnost, čime će postati jedna od najlepših u gradu, kazao je Aleksić.

On je podsetio da je radove na modernizaciji grejanja grad Kragujevac postavio kao prioritet. U toku su radovi u školama u Grošnici i u Malim Pčelicama, gde se sa bubnjara prelazi na gas.

U seoskim sredinama, Direkcija za urbanizam i Uprava za razvoj pripremaju projekat i izvođenje radova koji su planirani za sledeću godinu. Nadamo se  da ćemo obezbediti sredstva, kako bismo i u seoskim sredinama rešili problem grejanja i sa bubnjara prešli na kotlove na čvrsto gorivo.

Što se radova na sanaciji mokrih čvorova tiče, u toku su radovi i u OŠ „Stanislav Sremčević“. Stolariju smo zamenili u mnogim školama, među kojima su OŠ „Svetozar Marković“ i OŠ „Jovan Popović“ sa njihovim izdvojenim odelјenjima, podsetio je Aleksić.

Tagovi:

1 komentar

  1. Direktor OŠ Mirko Jovanović je direktor je već 15 godina, a škola izgleda kao ruševina. Prošao čitav letnji raspust, a on tek sada sprovodi radove, na toaletima koji nisu bili za upotrebu u zadnjih minimum 5 godina. Radove izvodi za vreme časova. Sjajan organizator. Onda će reći, nije on kriv, to grad sprovodi. A čemu on služi? Šta je radio do sada da se pobrine da radovi budu započeti ranije i okončani do početka školske godine?
    Ni jedna učionica nije okrečena, uredjena, obnovljena, bez učešća roditelja.
    Ali zato prostorije škole, od hola, do školske sale, svakog dana i vikendom su pune raznih korisnika. Ima li ko da pita direktora gde je novac od korišćanja prostorija?
    Svetla u dvorištu nema, sablasni mrak od školskog izlaza do kapije škole, njemu to ne smeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.