Raspisan konkurs za Đurđevdansku nagradu Kragujevca

Grad

Lokalna samouprava raspisala je konkurs za dostavljanje predloga za dodelu Đurđevdanske nagrade grada Kragujevca za dostignuća u 2021. godini. Rok za dostavljanje predloga je 1. mart.

Đurđevdanska nagrada se dodeljuje pojedincima i institucijama sa teritorije grada Kragujevca za najvrednija dela koja su postala dostupna javnosti u 2021. u oblastima umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, privrede ili privatnog preduzetništva, humanitarnog karaktera i u drugim oblastima značajnim za Grad. 

Pravo predlaganja kandidata za Đurđevdansku nagradu imaju sva pravna i fizička lica. Predlozi treba da sadrže podatke o autoru i delu koje se predlaže, rezultate rada kandidata i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže. Predlozi se mogu dostaviti preporučenom pošiljkom ili neposrednom predajom u kancelariji 205/II u Skupštini grada Kragujevca, radnim danima u periodu od 8 do 15 časova. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 034/306-129.

Lista predloženih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. marta. Ko će od predloženih kandidata dobiti najviše priznanje grada Kragujevca, koje će biti uručeno na svečanoj sednici Skupštine grada, 6. maja, za Dan grada, na Đurđevdan, odlučiće lokalni parlament. Priznanje se uručuje u obliku diplome i novčane nagrade.  

Opširnije o konkursu pročitajte OVDE.

Piše: Branko Vukašinović, InfoKG
Fotografija: Arhiva
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.