Raspisan konkurs za prijem dece u vrtiće ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac

Grad Servisne informacije

Predškolske ustanove „Nada Naumović” i „Đurđevdan” raspisale se Jedinstveni javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac za radnu 2021/22.godinu.

U skladu sa raspoloživim kapacitetima broj slobodnih mesta u vrtićima PU Đurđevdan je 324, a u vrtićima PU Nada Naumović 447. Zainteresovani roditelji koji žele da svoju decu upišu u neko od obdaništa predškolskih ustanova čiji je osnivač grad Kragujevac, zahtev uz dokumentaciju mogu da predaju počev od ponedeljka 8. marta zaključno sa 6. aprilom 2021. godine lično u ulici Prvoslava Stojanovića br. 10 svakog radnog dana od 09.00 do 14.00 sati ili putem pošte na adrese predškolskih ustanova „Nada Naumović” i „Đurđevdan”, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje.

On je podsetio da se Zahtev može podneti i elektronskim putem, na linku www.euprava.gov.rs na portalu eUprave Republike Srbije gde je objašnjen način popunjavanja elektronske prijave.

Na osnovu zahteva i predate neophodne dokumentacije Komisija će najkasnije do 6. maja 2021. godine izvršiti bodovanje i rangiranje i utvrditi i objaviti Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece.

Inače, kako je kazao Aleksić, po ocenama stručne javnosti grad Kragujevac ima najbolji sistem bodovanja i rangiranja. Zaokružujemo bodove na četiri decimale čime je uspostavljen najpravedniji i najtransparentniji sistem u kome ne postoji mogućnost da jedno dete bude upisano pre drugog deteta koje po broju bodova zaslužuje da bude prvoupisano, pojasnio je Aleksić.

Inače u radnoj 2021/22. godini neće se vršiti prijem novih Zahteva za upis dece u Predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, a mogu se upisati samo deca koja će se nalaziti na Jedinstvenoj listi bodovanja i rangiranja ili na Listi čekanja utvrđenoj za 2021/22. godini nakon realizovanog Konkursa.

Zahtevi za prijem dece na celodnevni boravak mogu se preuzeti na internet stranicama grada Kragujevca www.kragujevac.rs, PU „Nada Naumović” www.nadanaumovic.rs, PU „Đurđevdan” www.pudjurdjevdan.edu.rs ili neposredno u kancelariji br. 4, u ulici Prvoslava Stojanovića broj 10.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.