RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU PRUGE SOBOVICA-LUŽNICE-KRAK BATOČINA U KRAGUJEVCU

Društvo Ekonomija
Radovi na izgradnji nove železničke pruge Sobovica-Lužnice-Krak Batočina u Kragujevcu-Javna nabavka br 79/2019

NARUČILAC:Infrastruktura Železnice Srbije BeogradIZVOR:Uprava za Javne Nabavke

Infrastruktura Železnice Srbije raspisala je javnu nabavku za izgradnju nove železničke pruge Sobovica-Lužnice-krak Batočina u Kragujevcu, piše eKapija.

U konkursnoj dokumentaciji piše da će koridor železničke pruge prostirati od radne zone Sobovica-Lužnice do železničke pruge Lapovo-Kragujevac-Kraljevo, krak Batočina dužine od 16,06 km. Izgradnjom nove železničke pruge u dužini od 15,17 km i 0/89 km industrijskog koloseka obavljao bi se transport putnika, materijala, sirovina i gotovog proizvoda-tramvaja.

Period za izradu tehničke dokumentacije, uključujući i dobijanje svih dozvola i odobrenje, ne može biti duži od 35 procenta ukupnog roka za završetak radova, a krajnji rok za završetak radova je 1. maj 2021.

Rok za podnošenje ponuda je 15. januar 2020. godine.

Inače, kako piše eKapija, trasa se celom dužinom nalazi na teritoriji grada Kragujevca. Od odvajanja koloseka sa postojeće pruge do radne zone visinska razlika iznosi oko 130 metara. Pri projektovanju trase potrebno je pratiti konfiguraciju terena u cilju minimalnih zemljanih radova i svođenja veštačkih objekata na minimalan broj.

Pruga će biti projektovana za javni, putnički i teretni saobraćaj za brzinu 80km/h.

Odštampajte tender
Pošaljite prijatelju
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.