Ravnogorski pokret podržava protest poljoprivrednika

Politika

Prema oceni Ravnogorskog pokreta, „uzrok tog nezadovoljstva“ poljoprivrednika su „cene poljoprivrednih proizvoda koje diktira država a ne mogu da pokriju ni troškove proizvodnje“.

U saopštenju za medije Ravnogorski pokret navodi da „sve ima ima uzrok i posledice“ a da je „uzrok ovog protesta naopako opredeljenje vlasti, nemanje svesti o značaju srpskog seljaka za ovaj narod i državu“.

  • Vasceli svet se sprema za krizu hrane, tešku zimu koju je najavio čak i predsednik u svojim svakodnevnim istupima na televizijama. Sve države se okreću proizvođačima hrane, stimulišu ih i povlašćuju na razne načine, osim naše. Nemanje jasne, dugoročne agrarne politike, diletantizam, ne znanje i besomučna pljačka poljoprivrede je uzrok ovog protesta. Decenijama je srpski seljak gonjen kao „kulak“ i neprijatelj ideologije lenjosti i otimanja tuđeg rada zarad enormnog bogaćenja pojedinaca iz vlasti ili bliskih vlasti. Uvoznički lobi sa bankama i velikim trgovinskim lancima je svesno uništavao i uništava srpskog seljaka. Država koja bi mogla da hrani deset puta veći broj stanovnika sada uvozi poljoprivredne proizvode, hranu… Imamo već najskuplju hranu u Evropi. Dok se montažnoj tzv. inustriji daju enormni pokloni u vidu državnih subvencija, seljak se destimuliše pa otud ogroman broj zaparloženih hektara koje bi loše vlasti da poklone strancima. Srpski seljak stub nosioc ove države je skoro uništen, ističe se u saopštenju Ravnogorskog pokreta.

Tagovi:

1 komentar

  1. Ma važno da se vi razumete u poljoprivredu. Jer to znanje iz istorije kada ste pljačkali i otimali od tog istog naroda. Pa dajte predlog kako da se reši ajde da vas vidiomo tako pametne

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.