Ravnogorski pokret SRBIORS i Udruženje izbeglih, prognanih i ugroženih lica: Vlast ne sme da vrši pritisak na medije

Politika

“U vreme kada su mediji u Srbiji mahom sredstva za širenje propagande kako vlasti tako i opozicije, treba stati u odbranu onih medija koji i dalje odolevaju pritiscima, a svoju svrhu postojanja sprovode pravovremenim, nepristrasnim i istinitim informisanjem građana, kao što je informativni portal Glas Šumadije.

Želimo da skrenemo pažnju na to da medij koji je objavio izjave učesnika organizovanog odlaska ne može da bude odgovoran za izrečene izjave svojih sagovornika i da istina, kakva god ona bila, mora da izađe na videlo.

Prošlo je vreme komunističkih cenzura i zabrana, hapšenja, neobeleženih grobova… Ako neko zna šta organizovani mediji i lažne priče mogu da urade čoveku to su pripadnici Jugoslovneske vojske u otadžbini koji su se tokom Drugog svetskog rata borili protiv okupatora. I dan danas četnici se prikazuju slikom kakvu ne zaslužuju. U 21. veku vreme je da se prestane sa starim praksama i da se više dozvoli istini da dođe do građana.

Glas Šumadinki i Šumadinaca se ne sme sputavati, niti bilo koja vlast sme sebi da daje za pravo da vrši pritisak na medije.” – navodi se u saopštenju Ravnogorskog pokreta SRBIORS i Udruženja izbeglih, prognanih i ugroženih lica.

Tagovi:

3 komentara

  1. Daće dobri Bog pa da se ponovo vrati kralj i porodice Ravnogoraca da se nastane u Srbiji. Dosta su komunisti širili laži o prvom gerilcu u Evropi.

  2. Ovi naprednjaci što su potekli iz crvenog vojvode Šešelja jedino što znaju jeste da prete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.