REKTOR KRAGUJEVAČKOG UNIVERZITETA: DRŽAVNI SEKRETAR RAD NABAVIO PREKO SAJTA

Ekonomija

Rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević optužio je državnog sekretara u Ministarstvu prosvete Vladimira Džamića da je svoj diplomski rad nabavio preko sajta maturski rad, koji je potom autoplagirao u master radu, a njega pak prepisao u doktorskoj disertaciji.

Ove navode sa analizom o plagijatima Arsenijević je u otvorenom pismu uputio Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje (NSVO), koji je juče održao poslednju sednicu u sadašnjem sazivu.

Džamić, s druge strane, odbacuje Arsenijevićeve navode, tvrdeći da je reč o neistinama čiji je cilj „bacanje prašine u oči“ i „pokušaj da se izvrši pritisak kako bi se sprečilo sprovođenje zakona, od čega Ministarstvo prosvete neće odustati“. Kao razlog zašto se našao „na tapetu“ Džamić za Danas navodi to što je više puta u javnosti iznosio utvrđene činjenice o dešavanjima na Univerzitetu u Kragujevcu, a poslednji put pred skupštinskim Odborom za obrazovanje. Džamić kaže da je diplomirao na Fakultetu političkih nauka i da je njegov diplomski rad iz ustavnog prava, a da je master rad o globalizaciji u poslovnom okruženju odbranio na Univerzitetu Singudunum, gde je i doktorirao. Ukazuje i da je Etička komisija Univerziteta Singidunum ranije utvrdila da njegov doktorat nije sporan, a dokaze o tome juče je predstavio i članovima NSVO.

Izvor: Danas

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.