RES PUBLIKA: ODGOVORNOST I TAČNOST KAO PRIORITET

Društvo

Udruženje Res Publika apeluje na gradsku upravu i druge institucije u Kragujevcu da budu otvorene za javnost i redovno i pravovremeno dostavljaju informacije svim medijima. U vanrednom stanju proglašenom zbog epidemije virusa Covid 19, saradnja javnih vlasti i novinara dodatno dobija na značaju, zbog potrebe za kvalitetnim informisanjem i edukovanjem građana, ali kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti i dezinformacija i umirila javnost.

Iz Res publike pozivaju novinare „da odgovorno obavljaju svoj posao i poštuju etička i stručna pravila, da ne podležu senzacionalizmu i prednost daju tačnosti umesto brzini plasiranja informacija“.

  • Istovremeno, dajemo punu podršku svim medijskim profesionalcima koji i u ovim teškim uslovima posvećeno obavljaju svoj posao i informišu građane o temama od javnog interesa.

Odgovornost, pouzdanost i tačne informacije, odnosno mediji koji rade u službi građana su ono što je izuzetnim okolnostima neophodno Kragujevcu, kažu u udruženju Res Publika i dodaju da će u narednom periodu nastaviti intenzivno da prate stanje u sektoru javnog informisanja u gradu i postupanje nadležnih, kao i mogući uticaj vanrednog stanja na dodatno pogoršanje situacije u medijskom sektoru.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.