Rio Tinto: Netačna je informacija da je Rio Tinto ekološki trovač

Društvo Ekonomija
Reagujući na tekst u Glasu Šumadije pod naslovom „Narodna i PSS: Prostornim planom Srbije predviđeno je otvaranje 20 rudnika litijuma“, koji je objavljen nakon konferencije za novinare Narodne stranke i Pokreta Slobodna Srbija u Kragujevcu, iz kompanije Rio Tinto poručuju da nisu „ekološki trovač“.
Tekst odgovora, koji potpisuje generalna direktorka Vesna Prodanović, prenosimo bez izmena:

Gruba je neistina da se radi o monstruoznom rudniku koji će trajno uništiti celu zemlju, kao i da bi ogromna iskopina ostavljala 1,2 miliona ton otrovne i kancerogene jalovine godišnje.

Istina je da je Rio Tinto kompanija koja u svom poslovanju u svemu poštuje pravnu regulativu i koja se striktno pridržava postavljenih ekoloških standarda, čija planirana ulaganja u izgradnju i opremanje sistema i opreme u oblasti zaštite životne sredine iznose više od 100 miliona dolara. Takođe, oštro demantujemo bilo kakvu involviranost u koruptivne aktivnosti, kako se navodi u predmetnom tekstu imajući u vidu da naša kompanija posluje u svemu u skladu sa pozitivnim pravnim propisima Republike Srbije i strogim pravilima kompanije.

Fotografija: Mauricio Abreu / Alamy / Alamy / Profimedia
Tagovi:

4 komentara

  1. Da li ona misli da su svi građani Republike Srbije debili, koji su nepismeni i ne umeju da se informišu.

  2. Praksa poslovanja ove kompanije govori savim suprotno! Neka navedu njihove rudnike u evropi. Nrma ih, a što ih nema?

  3. Potrovali su u drugim zemljama. Znamo koristiti kompjuter, internet i znamo strane jezike. Prezime u skladu sa ponasanjem.

    1. Kad prvi put cujes Rio Tinto kucas na google i kliknes slike. Ima da se nagledas svega. Ako doticna gospodja ne zna nek kuca i nek se informise a ne da slusa druge koji to hoce da prihvate zbog novca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.