Roditelji kragujevačkih srednoškolaca pitaju: Kako može koncert a ne može škola? (VIDEO)

Doba korone Društvo Grad
  • Zahtevamo da se uspostavi redovna nastava u svim srednjim školama u Kragujevcu, jer, iako su protekla tri radna dana od početka školske godine, grad Kragujevac uvodi model 2 nastavu (kombinovanu nastavu) za učenike svih srednjih škola, izostavljajući osnovne škole, počinje pismo grupe roditelja srednjoškolaca, koji navode i da „imaju razumevanje za tešku epidemiološku situaciju u gradu i činjenicu da  je odluka doneta u interesu bezbednosti dece i svih nas“, ali:
  • Svedoci smo da je u prethodnih nekoliko nedelja grad Kragujevac centar raznih manifestacija i koncerata koji su masovno posećeni ( i do 10.000 ljudi), ne samo iz Kragujevca, već i regiona, bez poštovanja ikakvih epidemioloških mera. Molimo vas da se srednjoškolci Kragujevca vrate u svoje škole kako ne bi gubili radne navike i bili uskraćeni za sticanje kvalitetnog znanja i normalan društveni život, jer srednje škole primenjuju sve adekvatne epidemiološke mere zaštite, pišu roditelji srednjoškolaca.

Minsitarstvo prosvete je na sajtu navelo da se na osnovu odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, drugi model nastave od 6. septembra primenjuje i u srednjim školama na teritoriji Kragujevca

U odgovoru na pitanje Glasa Šumadije, rukovodilac Školske uprave u Kragujevcu kaže da je 3. septembra svim srednjim školama u Kragujevcu prosleđeno Obaveštenje koje je potpisao od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić.

  • To Odluka Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola (Tima  za škole) koju je Tim doneo 2. septembra, objašnjava Joksimović.

Koordinatorka za protivepidmijske mere za grad Kragujevac Gordana Damnjanović kažeda ne uvodi mere Kragujevac, već one stupaju na snagu na osnovu mišljenja posebnog tima pri republičkom Kriznom štabu“:

  • Virus se zadržao u najmlađoj populaciji, koja je i najmanje vakcinisana. Koncerti koje roditelji pominju, organizovani su uz saglasnost republičkog Kriznog štaba. Uslovza ulazak na koncerte su potvrda o vakcinaciji, negativan PCR ili antigenski test ili da je osoba preležala Covid 19 šest meseci unazad. Podaci od nedelje (5. septembar) pokazuju da je od 138 novoobolelih u Kragujevcu, 34 starosnog uzrasta od 7 do 18 godina, kaže Damnjanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.