Rok za vraćanje Moravske u pređašnje stanje bio maj prošle godine

Grad
 • Prema saglasnosti koju je izdao „upravljač puta“ obaveza vraćanja ulice u pređašnje stanje bila je u nadležnosti preduzeća KG Uzor doo, stoji u odgovoru JKP Šumadija na pitanje našeg portala čija je obaveza vraćanje ulice u prethodno stanje, nakon izvršenih radova.

Žitelji Moravske ulice u Kragujevcu već dve godine se bore sa gotovo neprohodnim trotoarom i raskopanim kolovozima. Uz ulicu je i osnovna škola „21. oktobar“, pa osnovci često gaze po vodi i pesku da bi ušli u školsko dvorište.

U JKP Vodovod i kanalizacija su nam rekli da je to preduzće izvršilo radova, ali da nije njihova obaveza vrćanje ulice u prethodno stanje. I u JKP Šumadija, koje je „upravljač puta“, potvrđuju su u Moravskoj ulici u Kragujevcu izvedni „radovi planskog raskopavanja koje je sprovelo JKP Vodovod i kanalizacija Kragujevac“.

 • Pre početka radova, od strane „upravljača puta“ JKP Šumadija Kragujevac, uredno je izdata saglasnost za raskopavanje i termin za vraćanje u tehnički ispravno stanje raskopanih površina.
  Rok za vraćanje u pređašnje stanje ove ulice bio je 3. maj 2021. godine. Kako površina nije vraćena prema izdatoj saglasnosti, „upravljač puta“ je u skladu sa svojim nadležnostima i zakonskim ovlašćenjima obavestio komunalnu inspekciju, navodi se u odgovoru JKP Šumadija našem portalu.

U tom komunalnom preduzeću kažu da se trenutno vodi „postupak ispred organa Grada, tj. komunalne inspekcije“, od koje očekuju konačno rešenje.

Поводом Ваших питања у вези санирања тротоара и коловоза у Моравској улици достављам Вам следећу информацију:

У Моравској улици у Крагујевцу изведни су радови планског раскопавања које је спровело ЈКП Водовод и канализација Крагујевац.

Пре почетка радова, од стране „управљача пута“ ЈКП Шумадија Крагујевац, уредно је издата сагласност за раскопавање и термин за враћање у технички исправно стање раскопаних површина.

Рок за враћање у пређашње стање ове улице био је 03.05.2021. год.

Како површина није враћена према издатој сагласности, „управљач пута“ је у складу са својим надлежностима и законским овлашћењима обавестио комуналну инспекцију.

Тренутно се поступак води испред органа Града, тј. комуналне инспекције, од које очекујемо коначно решење.

Према сагласности коју је издао „управљач пута“ обавеза враћања улице у пређашње стање била је у надлежности предузећа КГ Узор доо.

Tagovi:

3 komentara

 1. U Milovana Gušića rov od 50m širine 1metar rade 3 nedelje ! Nedleju dana ztabavaju i rade sa nekim mašinama koje prave buku a ništa ne završavaji! Utabavaju a seku asfalt za novo sečenje kakvi idoti ! Šta reći gradonačelnik je sasvim jasno nesposoban i nema pojma šta su mu ovlašćenja niti šta treba da preduzima ! Krije se iza ugovora Investitora i izvodjača ali ima svoju inspekciju koju čuva za nešto isplativije! Recimo da zažmuri za bespravne spratove na tim istim zgradama ! Ako on dozvoljava da mu ulica kojom ide hitna pomoć ne bude u funkciji ! Odmah tražiti njegovu SMENU !

 2. Taj 3.maj 2021.godine je bio neradni dan, treći dan Vaskrsa i sve je jasno.
  Ne radi se ništa u ruke, praznik je ljudi, pa gde će vam duša. Prema tome preduzeće koje je trebalo da vrati ulicu u predjašnje stanje nije odgovorno.
  Logično.

 3. Pa zar nam skoro sve ulice u gradu ne uzgledaju kao ova na slici? Zašto je vraćati u pređašnje stanje? Samo bi kvarila prosek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.