Rukometašice Radničkog počele pripreme za elitu

Sport

Rukometašice Radničkog su posle tri godine i dva ranga takmičenja, suvereno izborile plasman u Superligu, gde ih očekuje puna afirmacija i potvrda kvaliteta koje poseduju. Posle duže pauze Kragujevčanke su počele sa treninzima.

  • Svi smo pomalo euforični da posle duže pauze krenemo sa radom i pripremama za izazove koji nas očekuju u eliti. Prvih 7 dana ćemo raditi na opštoj kondicionoj pripremi, a onda ćemo ući u teretanu i halu, gde nam sledi rad na sticanju snage i taktičko-tehnički deo priprema. Raduje me raspoloženje i entuzijazam kod svih igračica da što pre uđemo u željenu, takmičarsku formu. Što se tiče očekivanja, još uvek su nam sastavi drugih ekipa nepoznanica, tako da nemam preciznu sliku. Smatram da ćemo igrati lep i dopadljiv rukomet, da se opstanak u ligi neće dovoditi u pitanje i da ćemo pozitivno afirmisati naše mlade i talentovane igračice, uz pomoć iskusnih pojačanja koje smo angažovali, rekao je šef stručnog štaba Rodoljub Kurandić.

Zadovoljstvo početkom priprema iznela je i kapiten Tijana Petrović, koja kaže da je ekipa veoma motivisana i spremna za nove izazove.

  • Nakon dugog perioda bez treninga, radujemo se ponovnom okupljanju. Iako pripreme nikad nisu lake, željne smo treninga tako da je motivacija na visokom nivou. Sve smo spremne da ozbiljno uđemo u pripremni period kako bismo što spremnije dočekale početak debitantske sezone kluba u najjačem rangu takmičenja, rekla je Tijana Petrović.

Početak takmičenja u Superligi Srbije za rukometašice zakazan je za početak oktobra.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.