Sajam venčanja otvoren u Kragujevcu (VIDEO)

Društvo Video

Mora da je svaka žena kao mala zamišljala svoje venčanje, makar jednom. Od toga kako će izgledati njena venčanica, frizura, torta i kolači i ko će biti njen „princ da belom konju“…
Od prelepih torti, do preukusnih kolača, od balskih venčanica, do onih kratkih i nesvakidašnjih, dekoracije, bidermajera, nakita i pozivnica, restorana, i fotografa, a sve to na jednom mestu, na Sajmu venčanja koji je otvoren danas od 12 časova, i  koji će trajati do 13. februara.
Posetioci će moći da uživaju u pogledu, ali i u muzici, jer nastupaju različiti kragujevački bendovi, tako da je atmosfera na samom sajmu veoma razigrana, pozitivna i vesela.

Prvo što će vam zapasti za oko čim uđete na sajam jeste Bio Lejdi štand iz Kragujevca, na kom se nalaze torte i kolači neverovatnog izgleda, ali još lepšeg ukusa. A kako i ne bi, kad imaju tradiciju dugu 31 godinu, prepunu zadovoljnih mladenaca i drugih mušterija. Korona pandemija nije im mnogo uticala na posao, jer se takođe bave i veleprodajom.
Iz Valjeva stižu „Cvetići za svadbe Iva“, koje ručno i s ljubavlju prave majka i ćerka. Kako kažu, najviše prodaju na teritoriji Valjeva, ali i putem instagram profila na kojima možete pogledati i naručiti cvetiće baš onakave kakve zamišljate.
Odmah na štandu pored, pravi raj za sve one žene kojima trebaju rajfovi, krune, šnale i drugi ukrasi za kosu u bojama, oblicima i dimenzijama koje poželite.
A sada najlepši deo za buduće mlade-venčanice.
Od dugih i svilenih, preko prelepih čipkanih, do kratkih i nesvakidašnjih, pa i haljina za after partije, deveruše, sestre, svastike….
Mnogobrojni saloni venčanica iz cele Srbije, predstavili su svoje najbolje i najatraktivnije modele, za svačiji ukus po nešto, a vi sami izaberite koji vam je omiljeni.

Korona pandemija jeste uticala na smenjenje broja venčanja, pa su tako mnoga planirala venčanja otkazana, ili zamenjena nekim privatnijim manjim slavljem.
Broj zavetovanja na večnu ljubav i razvoda u Kragujevcu poslednjih godina varira.
Tokom prethodne godine sklopljeno je 777 brakova, za skoro 200 više nego 2020.

U poslednjoj godini, kada korona nije postojala, 2019. venčalo se 925 parova, a godinu dana pre ,990 parova.

Broj razvoda ne razlikuje se mnogo pre korona pandemije i sad. Prošle godine zabeleženo je 314 razvoda, 2020. razvelo se 337, a 2019. razvelo je 345 parova.

Shodno ovim podacima iz Gradske uprave, u poslednjih šest godina, najviše venčanja je bilo 2018., a razvoda 2017.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.