Samostalni sindikat traži novu procenu imovine i kapitala Zastava oružja

Društvo Ekonomija

Samostalni sindikat Zastava oružje traži novu procenu imovine, kapitala i obaveza tog preduzeća jer smatra da postojeća nije dobro uradjena i niže vrednuje zemljište.

Kako je navedeno u saopštenju, zastupnik društvenog kapitala traži zakazivanje vanredne sednice Skupštine preduzeća na kojoj bi se raspravljalo o neophodnosti izrade nove procene imovine, kapitala i obaveza u Zastava oružja.

  • Zahtev se bazira na činjenicama i saznanjima da je procena vrednosti kapitala koju je Nadzorni odbor utvrdio, i koju je Skupština fabrike Zastava oružje usvojila 2020. godine, urađena površno, bez obuhvata svega što čini imovinu i kapital fabrike i gde je procena zemljišta izvršena sa značajno nižim vrednovanjem u odnosu na trenutne cene koje tržište odredjuje za zone u kojima se zemljište nalazi, navedeno je u saopštenju Samostalnog sindikata.

Dodaje se da je Nadzorni odbor utvrdio da imovina Zastava oružja vredi daleko manje od realne vrednosti kada se primenjuje procena imovine po metodologiji fer vrednosti.

Zatražena je nova procena tržišne vrednost svih sredstava, uključujući i nematerijalnu imovinu koju čine tehnologije, robne marke, softveri, baze podataka, sredstva za istraživanje i razvoj.

  • Takođe, procenom nije obuhvaćena Zastava kovačnica, kao i potraživanja od Univerzal banke i SDPR-a, smatraju u sindikatu.

Nadzorni odbor, po Zakonu o privrednim društvima, ima rok od osam dana da zakaže vanrednu sednicu Skupštine preduzeća Zastava oružje.

Piše: Gordana Mirović, Beta
Tagovi:

1 komentar

  1. Ne znam samo koje zemljište pominju, jer fabrika Zastava oružje nije vlasnik zemljišta na kojem se nalazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.