Sanda Rašković Ivić: Moraju odgovarati svi zbog kojih su deca vakcinisana vodom

Politika

Poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je u slučaju „vakcinisanja 600 dece vodom“ umesto vakcinom protiv tuberkuloze u Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ potpuno zakazao sistem kontrole i nadzora i da „kola ne bi trebalo da se slome“ na jednoj tehničarki, koja je svakako odgovorna.

„Krhko poverenje je ozbiljno poljuljano uz zebnju šta je sledeće. Zamislite roditelje koji su živeli mirno i bili uvereni da su im deca sigurna i vakcinisana, a onda deca mogu da dobiju tuberkulozu i nikome na pamet ne pada da u 21. veku nisu vakcinisana od bolesti koja je pre nekoliko decenija kosila mlade ljude“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je navela da „razume pokušaje“ ministarke zdravlja Danice Grujičić da umiri javnost, ali da narodna izreka kaže „ne grdi te majka što si grešio, nego što se vadiš“.

„Ovaj skandal nije za ’vađenje’. Lanac odgovornosti i nadzora je u ovom slučaju prekinut i mora se utvrditi odgovornost za vakcinaciju vodom i ti ljudi moraju da odgovaraju po zakonu kako se ovo više nikad ne bi ponovilo“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković je dodala da slučaj vakcinisana dece vodom govori o „haosu u zdravstvenom sistemu“.

„Nije dovoljno izgraditi velelepne bolnice i u kliničkim centrima opremiti 20 operacionih sala kada imate tek pet vrsnih hirurga koji mogu da operišu, jer su ostali otišli u inostranstvo ili su razjureni botovskom kadrovskom politikom“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je navela da „ne bi bilo zabune oko bugarskih vakcina da institut ’Torlak’ funkcioniše kako treba“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.