Sanda Rašković Ivić: Veliki izazovi pred Srbijom, vlast da ne pravi neprijatelje od opozicije

Izbori 2022

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da će se vlada i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u narednom periodu suočiti sa tri velika izazova – odnosom prema sankcijama Rusiji, obezbeđivanjem energetske i prehrambene sigurnosti i držanjem inflacije pod kontrolom, te da bi u toj situaciji bilo „lekovito da režim prestane da od opozicije pravi neprijatelje“.  

„Bilo bi dobro da se otvore svi mediji i da se o važnim temama diskutuje ne samo u parlamentu nego i u medijima. Nadam se tome, ali ne očekujem da će se to dogoditi, jer su za to imali deset godina, a nisu uradili“, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji N1.  

Sanda Rašković Ivić je navela da je jučerašnji Vučićev govor prilikom polaganja zakletve bio „red obećanja, red samohvale, red samosažaljenja, pa potom blago zastrašivanje i davanje velikih obećanja i busanje u nacionalna prsa“.

„Najjači utisak mi je ostavilo njegovo insistiranje na evropskom putu Srbije, što je bilo namenjeno Zapadu, kao i razmatranje sankcija Rusiji“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Potpredsednica Narodne stranke je navela da „do sada nismo čuli nijedan argument zbog kojeg bi trebalo uvesti sankcije Rusiji“, i dodala da bi o tome trebalo da se diskutuje u parlamentu, gde bi vlast trebalo da javno predoči posledice uvođenja i neuvođenja sankcija.

Na pitanje da li je „savez Jeremić-Đilas gotov ili se može očekivati pomirenje“, Sanda Rašković Ivić je odgovorila da Narodna stranka smatra da je u ovom trenutku „potpuno irelevantno i građanima neinteresantno s kim mi možemo, a s kim ne možemo“.

„U Skupštini Srbije imaćemo poslanički klub od 12 poslanika i predstavljaćemo svoj program, a kada izbori budu raspisani, tada ćemo odlučiti u odnosu na potrebe građana i programe. Isključujemo mogućnost saradnje Narodne stranke sa strankama koje su sarađivale ili sarađuju sa režimom“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.