Sanda Rašković Ivić: Vučić je spreman da preda Kosovo i Metohiju na rate  

Politika

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas je predsednik Srbije tvrdnjom da ne želi da bude predsednik izolovane države poručio da je spreman da preda Kosovo i Metohiju, ali „na rate i tako se sve odvija polako i da se to ne vidi“.

  • Doteralo je cara do duvara i sada Vučić odjednom traži konsultacije sa poslaničkim klubovima u parlamentu, a mi u Narodnoj stranci mislimo da bi trebalo da se održi sednica parlamenta i da dobijemo na uvid francusko-nemački plan, pa da da reagujemo na konkretnu stvar, a ne na interpretaciju nekog hipotetičkog papira, rekla je Sanda Rašković Ivić televiziji N1.

Sanda Rašković Ivić je navela da je „više ugrožen lično Vučić nego Srbija“.  

  • Vučić mi izgleda kao trgovac koji je uzeo novac a nije isporučio robu. On je odavno dao određena obećanja, krenuo je u evakuisanje institucija Srbije sa severa Kosova i Metohije, koji je bio potpuno uklopljen u sistem Srbije, i polako je radio na prerogativima kosovske državnosti, a kada je došlo do kraja – on se iznenadio, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je navela da ne veruje da su zapadne diplomate došle da prete Srbiji kao državi da će se povući strani investitori i da će biti ukinuta vizna liberalizacija.

  • Oni su verovatno rekli da bi bio zaustavljen evropski put Srbije, ali on je već dugo na ledu. Srbija je zarobljena država, nemamo slobodne medije i sudstvo, sve poluge moći su u rukama jednog čoveka. Nije jedino Kosovo i Metohija to koje bi odredilo evropski put Srbije. Ima mnogo drugih stvari koje bi trebalo ispraviti u Srbiji pre nego što počne bilo kakva priča o evropskom putu, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da je Kosovo i Metohija „teritorija Srbije“ i da predstavlja srpski identitet.

  • Pošto je to naša teritorija, mi ne bi trebalo da je damo da bismo imali pun orman bombona i čokolada i da bismo mogli da putujemo po Evropi. Nema nijednog razloga da nam Brisel uvodi sankcije kad mi nismo napali Kosovo i kad je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN Kosovo deo Srbije, rekla je Sanda Rašković Ivić.
  • Ko kaže da bi 80.000 ljudi ostalo bez posla ako odu strani investitori? Iz Rusije, koja je u ratu, povuklo se devet odsto stranih firmi, dodala je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da Narodna stranka smatra da bi trebalo sprečiti ulazak Kosova u UN.  

  • Mi smo tražili od Vučića da napiše pisma Rusiji i Kini u kojima bi zatražio da ulože veto ako na dnevni red Saveta bezbednosti dođe ulazak Prištine u UN, podsetila je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je navela da bi članstvo samoproglašenog Kosova u UN vodilo ka stvaranju Velike Albanije, jer ne postoji međunarodni mehanizam koji bi mogao da spreči ujedinjenje „Kosova“ i Albanije.

  • U pravoslavnom svetu važi pravilo da na teritoriji jedne države postoji jedna pravoslavna crkva, pa u slučaju stvaranja Velike Albanije naši manastiri više ne bi bili pod ingerencijom Srpske pravoslavne crkve, nego pravoslavne crkve Albanije, zaključila je Sanda Rašković Ivić. 
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.