ILIĆ PONOVO SASLUŠAVAN PO KRIVIČNOJ PRIJAVI NADZORNOG ODBORA

Društvo Grad

Predsednik Sindikalne organizacije Zastava oružje Dragan Ilić je u utorak 19. februara 2019. godine ponovo saslušavan u kragujevačkoj Policiji jer je Tužilaštvo to naložilo na osnovu pisane krivične prijave podnete od strane Nadzornog odbora fabrike Zastava oružje AD.
U novoj krivičnoj prijavi predsedniku Sindikata se stavlja na teret da je na oglasnim tablama fabrike 16.01.2019. godine izneo lažne tvrdnje o situaciji u preduzeću i da je Nadzorni odbor fabrike odgovoran za povećanje ukupne zaduženosti preduzeća. U prijavi se dalje navodi da je neistinit navod da je otežana finansijska stabilnost zbog nedostatka avansiranih ugovora i smanjenih priliva, pa je zbog toga navodno kod zaposlenih izazvana panika i narušen ugled članova Nadzornog odbora.
Predsedniku Sindikata se stavlja na teret da je informisanjem radnika stvorio atmosferu egzistencijalnog straha kod zaposlenih zbog čega je dovedeno u pitanje ispunjavanje planova.
Nadzorni odbor tvrdi da je Dragan Ilić lično, sa svojim saradnicima, sprovodio kampanju protiv Nadzornog odbora zbog čega su radnici „vidno uznemirani“, i to „bitno utiče na njihovo stanje svesti i radnu sposobnost“, zbog čega se urušava ugled članova Nadzornog odbora.
Sindikalna organizacija Zastava oružje na sednici Odbora Sindikata 20.02.2019. godine najoštrije je osudila najnoviji napad Nadzornog odbora fabrike na instituciju Sindikata, i ocenila da je Nadzorni odbor izgubio osećaj za realnost.
Kako bi se sprečila dalja eskalacija sukoba između radnika fabrike i Nadzornog odbora, Sindikalna organizacija će uputiti zahtev Ministarstvu odbrane da hitno pokrene mehanizme za razrešenje članova Nadzornog odbora, kao i da se kod generalnog direktora pokrene pitanje odgovornosti Pravne službe fabrike koja je stavljena u funkciju privatnog angažovanja i pisanja privatnih krivičnih prijava protiv predsednika Sindikata.
Sindikalna organizacija će se obratiti Direktoratu za ljudska prava Komiteta ministara Saveta Evrope zbog stalnih napada predstavnika državnih organa na predsednika Sindikata.
Gušenje sindikalnih sloboda ukazuje da stepen društvenog razvoja Srbije može biti ugrožen kada se bude otvaralo Poglavlje 24 koje obuhvata pravdu, slobodu i sigurnost.
Sindikat će bez obzira na pritiske nastaviti da informiše zaposlene i javnost, imajući u vidu značaj fabrike, a pokušaj disciplinovanja predsednika Sindikata govori o neshvatanju i nerazumevanju civilnih tekovina o važnosti sindikata da očuva društvenu i socijalnu pravdu. Sindikat će, u danu kada se bude saslušavao Dragan Ilić predsednik Sindikata zbog istinitog informisanja radnika, pozvati zaposlene da ispred zgrade Tužilaštva odbrane pravo Sindikata da informiše radnike o svemu važnom za položaj zaposlenih u Zastava oružje AD.

Tagovi:

2 komentara

  1. Svi lažu, ali naravno u svoju korist. Kad bih mogla na poligrafu bi testirala i Ilića i Nadzorni odbor i sve tzv, veeelike igrače.

    1. U pravu si Sumadinka. Te velike vodje su u stvari mali ljudi. To su velike prevare. Radnici nikad ne saznaju pravu istinu. To je kao na pijaci, cenjkanje i ko da vise. A cuo sam da su najposteniji oni najglasniji, naravno kada treba fotelje da se sacuvaju. Samo se pitam, koliko je dugacak mandat gospodina Ilica, on je jos malo ko Fidel Kastro 100 godina mandata. Sidji bre brate medju sirotinjom rajom i batali vise tvoje poltrone i uvlakace. Ceo odbor si imenovao skoro niko nije izabran. Od svih sindikata odbrambene industrije ni sa jednim nemas normalnu saradnju. ILICU TI SI VELIKA BRUKA SINDIKALNOG POKRETA. Idi, daleko ti lepa kuca i zelim ti sve najlepse u zivotu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.