SARADNJA UNIVERZITETA I „MIND GROUP“

Društvo Grad

Univerzitet u Kragujevcu i Fakultet inženjerskih nauka zvanično su uspostavili naučno-istraživačku, stručnu i poslovno-tehničku saradnju sa kompanijom “Milanović Industries Group – MIND Group”. Cilj saradnje je da studenti fakulteta kragujevačkog Univerziteta steknu praktična znanja i da na kraju dobiju posao u kompanijama koje će poslovati u okviru industrijskog kompleksa “MIND parka” u Sobovici.

Ugovor o saradnji potpisali su rektor ovdašnjeg Univerziteta, Nenad Filipović i dekan Fakulteta inženjerskih nauka, Dobrica Milovanović sa vlasnikom kompanije “Milanović Industries Group – MIND Group”, Bratislavom Milanovićem.

Univerzitet će sa tehničkim fakultetima raditi na promeni osnovnih, master i doktorskih studija, koji bi bili vezani za rad u kompaniji MIND grupa, za istraživačke poslove i proizvodne tehnologije. Takođe, izdvojio bih saradnju koja je vezana za osnivanje Naučno-tehnološkog parka, inkubatora i daljih aktivnosti, a praktično izvođači bi bili kompanije MIND grupa i Siemens u Kragujevcu”, izjavio je rektor ovdašnjeg Univerziteta, Nenad Filipović.

Saradnja je definisana u naučno-istraživačkog i stručnog rada, aktivnog učešća studenata na aktuelnim projektima u cilju sticanja praktičnih znanja i veština, upoznavanja sa novim tehnologijama, zajedničkog učešća u nacionalnim i međunarodnim projektima u oblasti tehnološkog razvoja. Takođe, sa kompanijom “Milanović Industries Group – MIND Group” potpisan je i ugovor o saradnji u okviru realizacije stručne prakse.

S obzirom na specifičnost proizvodnje MIND grupe i Siemensa, mi želimo da u narednom periodu naši studenti steknu, prvo kroz praksu, koju smo utanačili ovim sporazumom, dodatna iskustva, a na drugi način da se mi obavežemo i da vidimo šta mi kao fakultet možemo da uradimo kako bi upodobili svoje nastavne planove i programe potrebama ovakvih svetskih brendova”, rekao je dekan Fakulteta inženjerskih nauka, Dobrica Milovanović.

Podsetimo, u okviru industrijskog kompleksa “MIND park” kod Kragujevca početkom decembra otvorena je prva fabrika “AMM Manufacturing”, koja posluje pod okriljem “MIND grupe”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da je “MIND park” spas za Šumadiju, ali i ogroman dobitak za celu Srbiju, u smislu bruto domaćeg proizvoda, broja ljuda koji će da radi i plate koje će da dobijaju.

IZVOR: Info KG

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.