SAŠA PAUNOVIĆ: NEĆEMO VIŠE DA „TRGUJEMO UTICAJEM“; HVALA NA RAZUMEVANJU

Politika

Nedavno su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili pojedince iz Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin, zatim i službenika Crvenog krsta. Na Fejsbuku su se pojavile optužbe na račun Saše Paunovića koje je iznela nekadašnja direktorka Centra za socijalni rad u Paraćinu Biljana Milenović Stojanović, osuđena na 10 meseci zatvora nakon što je priznala zloupotrebu službenog položaja. Vrlo brzo ispostavilo se da je reč o lažnoj objavi, odnosno da je neko zloupotrebio njen nalog na društvenoj mreži.

Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović u skandalima koji potresaju ovu opštinu, uz akcije tužilaštva i policije, vidi napad Srpske napredne stranke (SNS) na jednu od retkih opština u kojima naprednjaci nisu na vlasti.

  • U maju je SNS imao istraživanje javnog mnenja, imamo i mi to istraživanje, iz kog se vidi da oni nemaju šanse za pobedu na lokalnim izborima, osim ako nas ne sklone pre lokalnih izbora – diskreditacijom u javnosti korišćenjem njihovih medija ili da nas fizički sklone kroz konstruisanje optužbi protiv lica koja vode javne službe za neke minorne prekršaje, a da se iz toga prave afere, rekao je on.

Paunović navodi da je bivšoj direktorki Centra za socijalni rad u Paraćinu na poslu ukraden telefon, a da je iste večeri osvanula lažna objava u cilju diksreditacije predsednika opštine.

  • U periodu od sat vremena, dva, imali smo medijsku hajku po celoj Srbiji na tu temu, iz čega se vidi da je neko sa namerom otuđio telefon upravo da bi ovu objavu stavio na Fejsbuk, smatra Paunović koji ne očekuje da će počinilac biti otkriven.

Paunović tvrdi da su sve osobe koje su predmet istrage policije i tužilaštva „žrtve montiranih procesa“.

  • Oni su u suštini krivi zato što je jedan opštinski radnik jedne opštinske službe koji prima platu iz opštinskog budžeta radio za drugu opštinsku službu. Zaista je radio te poslove i primao jednu platu za potrebe te druge službe gde su ti poslovi bili neophodni, kaže on.

On dodaja da su se rukovodioci službi, u situaciji zabrane zapošljavanja, snalazili da obezbede rad tih službi, a optuženi su za ozbiljna krivična dela.

  • Nije administrativno bilo sve ispravno, ali niko nije ukrao pare, rekao je Paunović.

A kako će ubuduće raditi opštinske uprave, Saša Paunović je objavio na svom fejsbuk profilu:

  • Sad mi je bila ljuta građanka, nema nikog u poreskoj da reši problem. Dragi moji, neće ni biti nikog, nema saglasnosti za zapošljavanje, nema radnika, a niko iz druge opštinske službe tamo više neće da ode da pomogne da se brže završe poslovi. Više niko u ovoj zgradi nije lud da stavi glavu u torbu zbog naroda, da ga hapse što se sekirao da li služba radi. Ma ne mora da radi. Neka idu kamate.
  • Do sad se dešavalo da radnici iz drugog odeljenja pomažu da se spakuje pošta za slanje rešenja, pa se nije gledalo da li je to radnik Uprave za investicije ili Uprave za društvene delatnosti ili je slučajno angažovan na projektu (svaka uprava je posebna „firma“). Na sličan način je radnik jedne službe saslušao zahtev građana u odsustvu radnika druge službe da ljudi ne čekaju. Reč je o službama u istoj – opštinskoj zgradi.
    E sad se gleda i više niko ne prelazi sa druge strane hodnika. Shvatili smo da time činimo opasan kriminal, trgujemo uticajem i podrivamo stabilnost i bezbednost zemlje, kajemo se zbog toga i više nikad niko ovde neće pomoći nikome niti uraditi išta izvan onog što mu je direktni posao.
    Kad dođeš u uslužni centar dok se ne pojavi baš radnik te uprave, ako se iko pojavi, nema ko da ti primi podnesak. Da ne trgujemo uticajem. Hvala na razumevanju.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.