Savet omladine Dveri: Ostanak mladih u Srbiji je preduslov njenog opstanka 

Izbori 2022

Obeležavanje Međunarodnog dana mladih ove godine ostaje u senci tektonskih promena na svetskom nivou. A u Srbiji, on ostaje u senci desetogodišnje nebrige i nepromenjenog odnosa prema mladima od strane aktuelne vlasti. Rezultat toga je – desetine hilјada mladih koji su, u najvećoj meri, trajno napustili Srbiju. Otišli su u potrazi za bolјim i sigurnijim životom, ali i zbog partokratije, korupcije, negativne selekcije, tabloidizacije i kriminalizacije društva. Slična je situacija i sa mladima koji su ostali u zemlјi, jer ogroman broj njih takođe namerava da svoju budućnost gradi daleko od otadžbine. Demagoški projekti aktuelnog režima poput „ Moja prva plata“,  podela 100 evra pre i posle izbora, kao i  potpuna farsa zvana „akademija mladih lidera“ vladajuće stranke, nisu i neće rešiti akutne probleme: neusklađenost obrazovnog sistema sa privredom, i dalјe visoku nezaposlenost mladih, kao i nemogućnost stambenog osamostalјenja i pokretanja sopstvenog biznisa. Stepen nezainteresovanosti kod mladih za društveno-politički aktivizam i dalјe je veoma visok i gotovo da se ne menja iz godine u godinu, što odgovara jedino onima koji ne žele promenu sistema.

Upravo iz svega navedenog, poruka našim vršnjacima i svim mladim lјudima u Srbiji je: promene možemo doneti samo mi. Novi, mladi i neukalјani u političkom blatu. Mi koji imamo prave fakultetske diplome, znanje i sposobnosti da uredimo našu zemlјu u kojoj ćemo želeti da živimo, radimo, stvaramo i uživamo u svim njenim bogatstvima. Mi koji iskreno volimo Srbiju i gnušamo se lažnih patriota i profitera koji su nas i doveli u trenutnu katastrofalnu situaciju.

„Mladost je srećna jer za nju postoji budućnost“, reči su čuvenog ruskog književnika Nikolaja Gogolјa.  Naš cilј je Srbija u kojoj će mladi imati budućnost kakvu zaslužuju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.