Savez 90/Zelenih Srbije: Zajednički da stanemo iza Save Manojlovića

Politika

Savez 90/Zelenih Srbije saopštava da je Savo Manojlović svojim minulim radom postao trn u oku režima, budući da u njemu vide veliku potencijalnu opasnost, budući da je Manojlović svojim terenskim i institucionalnim delovanjem, uz pomoć svoje organizacije, već uspešno inicirao decembarske blokade koje su rezultirale padom Zakona o eksproprijaciji i izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

  • “Problem” je u tome što Manojlović i dalje nameće pitanje sudbine Rio Tinta, kao jedno od ključnih ekoloških problema, što smatramo sasvim legitimnim pravom i građanskom obavezom. Nova godina donela je pojačanu režimsku agendu i napade na Manojlovića od strane Nebojše Krstića, Vladimira Đukanovića i sličnih, kao na istaknutu figuru koja pokušava da se suprotstavi vladajućoj koaliciji i njenom štetnom delovanju, a posebno zato jer to radi uspešno, inicirajući delotvorne inicijative i radikalnije proteste sa konkretnim zahtevima, navedeno je u pisanoj izjavi Saveza 90/Zelenih Srbije.
  • Podržavamo sve afirmativne aktivnosti i proteste inicijative “Kreni-Promeni”, a sada je vreme da svi stanemo uz Savu Manojlovića i budemo dosledni do ispunjenja zahteva. Pozivamo i ostale opozicione organizacije da podrže Manojlovića i javno pokažu solidarnost i zajedništvo, dok se problem sa Rio Tintom i zvanično ne završi, zaključuju u Savezu 90/Zelenih Srbije.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.