SAVEZ ZA SRBIJU: PRESTATI SA REPRESIJOM NAD RADNICIMA POŠTE SRBIJE

Politika

Savez za Srbiju poziva Vladu Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra policije Nebojšu Stefanovića da odmah, kako kažu, prestanu sa represijom, pretnjama i zastrašivanjem radnika Pošte koji su u obustavi rada da će do kraja današnjeg dana svi dobiti otkaz ukoliko odmah ne počnu sa radom.

 • Prema poslednjim informacijama koje imamo, policija je jutros uz podršku i prisustvo v.d. direktora Mire Petrović i njenih bliskih saradnika upala u Glavni poštanski centar u Zemunu, kako bi se štrajkolomci (štrajk – breheri) iz drugih organizacionih jedinica JP “Pošta Srbije”, nasilno i bez saglasnosti sa učesnicima u obustavi rada ubacili da rade. 
  I širom Srbije je potpuno vanredno stanje. Šefovi jedinica menjaju brave na ulaznim vratima, suspenduju se žene koje imaju decu, a u Kraljevu, u Pošti 6, poštar Marko Božić je jutros zbog pritiska upravnika pred kolegama isekao vene, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju i dodaje da je time potvrđena „ranije izneta sumnja u postojanje krivičnih dela poslovodstva ovog državnog preduzeća koje nije na teretu budžeta, da kroz fiktivno zapošljavanje svojih stranačkih ljudi kupuju sigurne glasove na izborima za podršku režimu Aleksandra Vučića“
 • Očigledno da je režim u velikoj panici, jer svest zaposlenih dostiže granicu strpljenja. Laži da smo u “zlatnim godinama” izbija na površinu kao nezaustavljiva korozija, a vlast pokazuje da je u velikoj nervozi, kada represijom pokušava da zameni socijalni dijalog.
  Činjenica je da se ovom “sklepanom režimu” sve manje veruje, budući da je u martu ove godine prekinut štrajk radnika nakon što im je potpredsednik Vlade Srbije i aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović obećao da će ispuniti većinu njihovih zahteva, što se nije dogodilo, kažu u SZS.

Tagovi:

1 komentar

 1. Dali su zaposleni u Postama Srbije poznate licnosti
  Zeljko Samardzic,Koen,Ekstra Nena,Branko Milicevic Kockica I starleta Tijana Ajfon ????
  MOLIMO.VAS NARODNJACI REAGUJTE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.