SAVEZ ZA SRBIJU: STEFANOVIĆU, KO JE OMOGUĆIO KRETANJE U VREME POLICIJSKOG ČASA

Politika

Savez za Srbiju (SzS) upitao je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministra Nebojšu Stefanovića da li je neko iz tog ministarstva dao dozvole za kretanje ljudima koji su u sredu uveče, sa vrhova desetina solitera u Beogradu, palili navijačke baklje i druge pirotehnička sredstva.

  • Ko su ta lica, za koja postoji opravdana sumnja da ih je organizovala Srpska napredna stranka i njen predsednik Aleksandar Vučić? Ko im je omogućio da tokom zabrane kretanja donesu, montiraju i kasnije razmontiraju razglas preko koga su emitovali političke parole protiv jednog od vođa srpske opozicije?, navodi se u saopštenju SzS.

Taj opozicioni savez je ocenio da je jasno da je u pitanju organizovana akcija sa ciljem zastrašivanja građana koji mirno protestuju svake večeri u 20.05, udarajući u šerpe iz svojih stanova, ne kršeći zabranu kretanja.

  • Ministre Stefanoviću, pošto MUP danas ćuti, umesto da nas informiše koliko je lica uhapšeno zbog ugrožavanja bezbednosti građana – stanara ovih zgrada, kao i evidentnog kršenja odluke o zabrani kretanja (došli su do zgrada i parkova u vreme policijskog časa i otišli dok je isti trajao), očekujemo da se momentalno oglasite i saopštite koliko prekšilaca je uhapšeno i da li su zadržani u zatvoru, naveo je SzS u pitanju resornom ministru.

U suprotnom, smatraju u savezu, svaki građanin Srbije ima prvo da ne poštuje odluku o zabrani kretanja, što je u vreme pandemije veoma opasno.

  • Nadamo se da ste svesni posledica nereagovanja nadležnih državnih organa, dodaje SzS u dopisu Stefanoviću.
Tagovi:

2 komentara

  1. Sve ove objave su mnogo dobre, i ovaj sajt je mnogo dobar, samo ne objavljuju komentare, tj. objavljuju selektivno. Da li smo mi stavrno bolesno društvo? Nemojte onda kritikovati duge. I nemojte, molim vas, ovo objaviti.

    1. Poštovani,ne objavljujemo komentare koji sadrže uvrede, psovke, kao i objave lične prirode. Ne objavljujemo ni komentare na tekstove i priloge u drugim medijama. Ni jednu kritku, kako na naš račun, tako i na događaje, pojave i lilnosti o kojima pišemo, nismo sakrili

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.