Sazdanović i zvanično državni sekretar, Milisavljević novi v.d. Kliničkog

Društvo Grad

Dosadašnji v.d. direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović i zvanično je imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, objavljeno je u Službnom glasniku.

Kao što je portal Glas Šumadije ranije pisao, na njegovo mesto imenovan je doktor Slobodan Milisavljević koji je do sada bio zamenik direktora ove zdravstvene ustanove.

Jedna od poslednjih odluka, sada već bivšeg direktora Sazdanovića, bila je da povuče naredbu (koju je on i doneo nedelju dana ranije), a kojom je bio u potpunosti obustavljen operativni program, uključjući i pacijente koji boluju od malignih oboljenja.

Kao obrazloženje, za ukidanje naredbe, navodi se stagnacija broja hospitalizovanih pacijenata kod kojih je dijaknostikovana zarazna bolest Covid 19.

Novi v.d. direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, Slobodan Milisavljević je grudni hirurg i regionalni koordinator za suzbijanje koronavirusa. U novembru 2020. godine odlikovan je povodom Dana primija u Prvom svetskom ratu kao sazlužan pojedinac u suzbijanju koronavirusa.

fotografija doktora Milisavljevića: Aleksandra Petrović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.