SBB će prekinuti saradnju sa gradom Kragujevcem

Društvo

Znak kompanije SBB na istoimenoj hali Jezero u Kragujevcu pokriven je velikom srpskom zastavom pred današnju vanrednu skupštinu Srpske napredne stranke. S tim u vezi, SBB se oglasio saopštenjem u kome navodi da je ovo nezakonit akt.

Saopštenje prenosimo u celosti:

SBB kompanija generalni je sponzor sportske hale Jezero u Kragujevcu, na osnovu važećeg ugovora koji je potpisan 2019. godine i važi do 2024. godine.

Iz nama nepoznatog razloga, sa motivima koji se naslućuju, grad Kragujevac odlučio je da ime hale “SBB Jezero” nije prikladno za održavanje sednice Skupštine Srpske napredne stranke, pa je umesto da zamoli SNS da svoju Skupštinu održi na nekom drugom mestu, prekrio natpise kompanije SBB.

Činjenica da ime nekog sponzora može biti sporno i neprihvatljivo dovoljno govori o strašnoj podeljenosti, netrpeljivosti, cenzuri i nedostatku slobode izražavanja u današnjoj Srbiji. Iako imamo sva zakonska i pravna sredstva, mi nećemo produbljivati rane u našem već dovoljno podeljenom društvu. SBB neće tražiti ni odgovornost, ni odštetu za nepoštovanje ugovora.

Sa velikim žaljenjem prekinućemo saradnju sa gradom Kragujevcem, sve dok ga vodi ovakva vrsta političara.

Ovo je vrlo žalostan dan za SBB i sve njegove zaposlene. Jedan od mnogih tužnih dana u današnjoj Srbiji. SBB kompanija kao kablovski operator, osnovana je upravo u Kragujevcu pre 21 godinu, odakle je vrednim radom i inovacijama izrasla u United Grupu, jednog od vodećih telekomunikacionih i medijskih sistema u Jugoistočnoj Evropi.

Izvor: Danas Online

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.