SBB fondacija zasadila sadnice u Osnovnoj školi “Živko Tomić” za čistiji i lepši vazduh

Društvo

Topola, 31.3.2023 – SBB fondacija je danas u dvorištu Osnovne škole “Živko Tomić” u mestu Donja Šatornja kod Topole zasadila 10 sadnica u okviru akcije pošumljavanja “Da šume bude više! Da se lepše diše!”

Učenici su zajedno sa nastavnicima posadili sadnice u dvorištu svoje osnovne škole i na jedan zabavan i interaktivan način saznali kako mogu da doprinesu zdravijem okruženju.

Današnjom sadnjom je završen jedan deo akcije SBB fondacije u kojoj je u 90 osnovnih škola širom gradova Srbije zasađeno ukupno oko 1.300 sadnica javora, hrasta lužnjaka, graba, belog jasena, mleča i raznog voća.

SBB fondacija nastavlja svoj drugi deo akcije pošumljavanja Srbije, gde zajedno sa organizacijama BEFT i iz donacija GIZ-a, E3 International, Cifor-Icrafa poklanja gradovima i opštinama 100.000 košarastih vrba.

Pozivamo sve gradove, opštine, organizacije koje imaju kapaciteta da posade hiljadu i više košarastih vrba da se prijave na mail tim@neprljajnemasizgovor.rs i dobiju najlepši poklon za svoje građane, a to je čist i zdraviji vazduh.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.