Sećko Ilić: Ambulanta u Barama privremeno ne radi zbog korone

Društvo Politika
Povodom tvrdnji knićanskog odbora Stranke slobode i pravde, da je u selu Bare zatvorena zdravstvena ambulanta, oglasio se i predsednik te opštine Srećko Ilić, čije saopštenje prenosimo u ceneisti:

Ambulanta u Barama neće biti zatvorena, privremeno ne radi zbog COVIDA, problem je ispolitizovan, građani obmanuti!

Laž je da se zatvara ambulanta u Barama, zbog epidemije koronavirusa i nedostatka lekara i medicinskog osoblja, ambulanta samo privremeno ne radi. Sramota je da, dok se zdravstveni radnici mescima bore sa COVIDOM, pojedine političke partije mešetare, dezinformišu građane i šire paniku. Za ambulantu u Barama nabavljen je ogrev, a vreme dok ne radi biće iskorišćeno za adaptaciju mokrih čvorova, krečenje i sređivanje enterijera zgrade u Barama, za šta je resorno ministarstvo izdvojilo 1,5 miliona dinara.

Opština Knić, iako nema direktnu nadležnost nad Domom zdravlja, zbog dobrobiti svojih građana ogromna sredstva ulaže u zdravstvo. U protekle četiri godine izdvojeno je više od 22 miliona dinara, renovirane ambulante u Gruži i Toponici, zgrada Doma zdravlja sa pedijatrijom i Dispanzerom za žene u Kniću… Opština je platila višegodišnje dugove Doma zdravlja u iznosu od preko 560.000 dinara, kupila računarsku opremu, rendgen ploču, automobil.

Samo će ove godine opština Knić iz budžeta izdvojiti oko 8 miliona dinara za funkcionisanje Doma zdravlja, zahvaljujući tome obezbeđena su dva lekara i vozač, angažovani biohemičar, citolog i radiolog.

Zdravlje naših građana nam je važno, činimo sve da unapredimo zdravstveni sistem. Opštinsko rukovodstvo je spremno i da organizuje prevoz za pacijente koji se leče u ambulanti u Barama, do ambulante u Toponici. To bi bilo privremeno rešenje dok se Dom zdravlja ne vrati na uobičajeni režim rada i dok ponovo ne bude otvorena ambulanta u Barama.

Molimo građane da imaju razumevanje i strpljenje, da uvaže razloge za privremeno zatvaranje ambulante u Barma i da ne nasedaju na laži pojedinih političkih partija, njima je cilj, ne da pomognu i reše problem, već da stvore paniku i haos.

Tagovi:

3 thoughts on “Sećko Ilić: Ambulanta u Barama privremeno ne radi zbog korone

  1. Vest koju ste objavili ,a potiče od onih koji su bili na vlasti pre trenutne ,a za svog mandata nisu doprineli nikakvom boljitku i napretku opštine, govori o mnogim neistinama koje se putem medija provlače.Ako ste već želeli i želite da budete servis koji izveštava,onda neka to budu proverene i tačne informacije,a ne dezinformacije koje unose nemir među stanovnike. Jedna od njih je da u Srbiji nije prisutna sloboda medija,što samom objavom demantujete,a druga se odnosi na zatvaranje pomenute ambulante.
    Izgleda da ste zaboravili na prisustvo covida 19 ,kao i to da zdravstvene stanice rade poštujući trenutnu situaciju, a u službi građana naše opštine. Na čelu opštine su odgovorni i savesni ljudi, bilo je logično da pre objave informacije proverite,dobili bi pravi i tačan odgovor, isti ovaj koji je gospodin Ilić izneo u svom saopštenju!
    Samo napred gospodinev Iliću,bez osvrta na komentare onih koji Vam nisu ni do kolena !

  2. Clanovi stranke „slobode I pravde“,sire dezinformacije I lazi o zatvaranju ambulante u Barama.Sram da ih bude!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.