SEDNICA O V. D. REKTORA UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU 27. JUNA?

Društvo

Sednica novog saziva Saveta Univerziteta u Kragujevcu, na kojoj će, kako je najavljeno, biti poništen izbor Nebojše Arsenijevića za rektora, zatim poništen doktorat njegovom sinu Aleksandru (Arsenijeviću) i izabran v. d. rektora Univerziteta, trebalo bi da bude održana u sredu, 27. juna.

Za v. d. rektora kragujevačkog Univerziteta toga dana će, gotovo izvesno, biti izabran Nenad Filipović sa Fakulteta inženjerskih nauka, sa mandatom od šest meseci, nakon čega će u redovnoj proceduri biti izabrano novo rukovodstvo Univerziteta u Kragujevcu.

Novi Savet kragujevačkog Univerziteta biće, shodno nalogu ministra prosvete Mladena Šarčevića, izabran do ponedeljka, 25. juna. Savet će, prema novom Zakonu o visokom obrazovanju, umesto dosadašnjih 19, imati 21 člana. Vlada Srbije prekjuče je, saznajemo, odredila šest svojih predstavnika, a članovi novog saziva Saveta izabrani su i na većini od dvanaest fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, dok će Studentski parlament u tom organu upravljanja imati tri člana.

Rešenje Upravnog suda na zahtev da taj sud donese privremenu meru na odluku ministra prosvete Mladena Šarčevića o smeni rektora Arsenijevića u Kragujevac još uvek nije stiglo. Petodnevni zakonski rok za prihvatanje ili odbijanje zahteva za donošenje privremene mere na odluku o smeni rektora Arsenijevića istekao je – u sredu u ponoć.

Piše: Zoran Radovanović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.