SEOS: Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i Ustav Republike Srbije su prekšeni

Politika

Juče su predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije – SEOS-a, proveli dan u Skupštini Srbije i razgovarali sa svim poslaničkim klubovima opozicionih stranaka povodom Narodne inicijative koja je predata 18.maja ove godine i tačno 6 meseci kasnije još uvek nije stavljena na dnevni red Skupštine.

Iz SEOSA-a kažu da je jasno da je tako prekršen Zakon o referedumu i narodnoj inicijativi a isto tako i Ustav Republike Srbije.

 Pošto nas vladajuća garnitura ignoriše, ne odgovara na naša pitanja i gluva je na sve naše zahteve, pokušali smo preko opozicionih poslanika da saznamo gde se to zagubilo 38.000 potpisa građana Srbije. Istovremeno smo iskoristili priliku da potvrdimo kakvi su njihovi stavovi o ovom pitanju i kako bi glasali u slučaju da vlast ipak odluči da stavi inicijativu na dnevni red. Očekujemo da će nas najveći deo opozicionih poslanika podržati, a kada bi poslanici koalicije na vlasti glasali po savesti a ne po komandi, Narodna inicijativa bila bi usvojena ubedljivom većinom, kažu iz SEOS-a.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.