SERGEJ TRIFUNOVIĆ: PSG NEĆE UČESTVOVATI NA IZBORIMA

Politika Video

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da PSG neće učestvovati na predstojećim izborima za koje kako je ocenio, nisu obezbedjeni fer uslovi.

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da PSG neće učestvovati na predstojećim izborima za koje kako je ocenio, nisu obezbedjeni fer uslovi.

  • Pokret slobodnih gradjana će izaći na izbore, ali kada za njih bude uslova za njihovo održavanje. U ovom trenutku za njihovo održavanje ne postoje ni najmanji uslovi, rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, PSG „ne želi da učestvuje u simulaciji demokratije“.

On je rekao i da namera PSG-a nije bila da odugovlači sa odlukom, već su „hteli da budu odgovorni“ i svesni da svaka promena zahteva odredjeno vreme.

  • Potpsivanjem Sporazuma sa narodom obavezali smo se na borbu. Ona nije bila ni najmanje prijatna. Znamo da smo tu borbu vodili na račun sopstvenog rejtinga i smatram da je mnogo važnije da Srbija dobije poštene izbore nego mi dva ili tri odsto, rekao je Trifunović.

Rekao je da nakon što se i medjunarodna zajednica uključila u pregovore vlasti i opozicije i upoznala sa stanjem stvari, više „niko pod kapom nebeskom ne može da tvrdi da u Srbiji postoje slobodni izbori“.

  • Ne treba da gube vreme da nama objašnjavaju zašto nisu ispunili ono na šta su se obavezali, ali to će morati da objasne toj istoj medjunarodnoj zajednici. Moraće da im objasne zašto do kraja decembra nije izabrano pet novih članova REM-a, zašto nisu usvojene izmene zakona koje sprečavaju funkcionersku kampanju, rekao je Trifunović.

On je upitao zašto je vlast sve ono što je preduslov slobodnih izbora pokušala da trampi spuštanjem cenzusa.

Trifunović je pozvao EU da izradi nezavisni ekspertski izveštaj o stanju medija i vladavini prava u Srbiji.

  • Pozivamo EU da formira nezavisnu radnu grupu pravnih stručnjaka koja bi analizrala zarobljenost države i stanje institucija, rekao je Trifunović.
Fotografija: Zoran Mrđa, Fonet

Tagovi:

2 komentara

  1. ,,Kokainac “ rekao ne izborima kako ce sledbenici to izdrzati ili ce preci u Zdravu Srbiju bez kokaina g.Stojadinovic Bojan -sluzbenik I g.Sasa MIlenic
    Dali ste protiv ,,kokaina I kokainca “ slepi pislusnici

    1. Ne znam da li je Zdrava Srbija bez kokaina, ali znam da je bez trunke inteligencije, tako da ne vidim šta bi Bojan i Saša kod vas imali da traže, osim ako ne žele da vam malo izvade prosek kako vam stranka ne bi u ponor pretegla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.