SERGEJ TRIFUNOVIĆ: ZA LAŽNOG DOKTORA SINIŠU MALOG OSTAVKA BI BILA LUKSUZ

Politika

Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, izjavio je povodom odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da doktorat Siniše Malog proglasi za plagijat i pokrene njegovo poništenje:

  • Ovo je jedan od najvažnijih dana od kad smo upali u provaliju koju su nam iskopali neoradikali. Odluka etičkog odbora je najsnažniji i najvažniji institucionalni odgovor na moralno potonuće koje je zahvatilo sve delove društva. Studenti su pobedili, nisu pristali na laž, nisu pristali na ponižavanje i istrajali su u svojoj borbi. Treba svi da se ugledamo na njih.
  • Sačuvan je obraz Univerziteta, sačuvana je vera da se pošten rad isplati, a nepošten kažnjava, sačuvana je vera studenata u svoje profesore i probuđena je nada. To je od nemerljive važnosti. A što se tiče lažnog doktora Siniše Malog, ne sme mu se dopustiti luksuz da podnese ostavku. Ostavka je čin časnih ljudi, a njegovo beščašće je danas jednoglasno utvrđeno. On mora biti smenjen, a ostavke nek podnesu oni koji su ga napravili.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.