Šest opozicionih poslanika danas u Levču sa građanima

Društvo

Već dva i po meseca meštani levačkog sela Sibnica, uz podršku građana iz celog Levča, ne dozvoljavaju nastavak istraživanja litijuma i bora u ataru njihovog sela danonoćnim kampovanjem ispred ulaza na privatnu parcelu, koju je otkupila kompanija Balkan istraživanje iz Beograda. Na toj parceli pored lokalnog puta između sela Sibnica i Kaludra, planirana je treća istražna bušotina, na teritoriji opštne Rekovac.

Danas sa građanima razgovaraju narodni poslanici Dejan Bulatović iz stranke Slobode i pravde, Srđan Milivojević i Zoran Lutovac iz Demokratske stranke, Aleksandar Jovanović Ćuta i Nikola Nešić Zajedno i Đorđe Pavićević iz Ne davimo Beograd.

Došli su, kaže narodni poslanik iz Kragujevca Nikola Nešić, na poziv Saveza ekoloških orgnizacija Srbije.

  • Da razgovaramo šta dalje, jer se Srbija vratila na put litijuma što se može videti iz nedvosmislenih izjava ministarke Đedović. Poljoprivrednici su takođe podržali buduće borbe i uskoro Srbija mora biti jedinstvena jer se samo takva može odbraniti, kaže Nešić.


Nešić dodaje i da je Kragujevac jako blizu:

  • Kompanija Balkan investvent je saopštila da će nastaviti u trećem kvartalu sledeće godine sa radovima ali kako je sve netrasnparento, kako verovati bilo kome?! U Sibnici kod Rekovca, na 20ak kilomenatara od Kragujevca, meštani danonoćno dežuraju 24 sata i to je novi patriotizam koji se polako budi u Srbiji.
  • Mi odavde ne odstupamo. Ostaćemo koliko je potrebno. Danas su nas posetili i podržali svi iz SEOS-a kao i narodni poslanici, Nikola Nešić, Srđan Milivojević, Zoran Lutovac, Dejan Bulatović, Đorđe Pavićević i Aleksandar Ćuta Jovanović. Velika je važnost sastanka i zajedno ćemo odbraniti ognjišta od predatorskih rudarskih kompanija, rekla je za N1 Marica Živanović Poljo, aktivistkinja „nEko brine za Levač“.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.