SINDIKAT: OSTRAŠĆENI NAPADI I NA NOVINARA ZORANA RADOVANOVIĆA

Društvo

U Osnovnom sudu u Kragujevcu, u četvrtak, 4. Juna, nastavlja se suđenje predsedniku sindikalne organizacije Zastava oružje Draganu Iliću, po osnovu krivične prijave koju je podneo predsednik fabričkog Nadzornog odbora Ivica Marjanovića. U toj krivičnoj prijavi, saopštava oružarski Sindikat, navodi se da su 18. Maja 2018. godine Marjanović i ostali članovi Nadzornog odbora prilikom boravka u kancelariji generalnog direktora (pukovnika Milojka Brzakovića – prim. Z.R.) bili uznemireni zbog pojavljivanja Dragana Ilića, pa su pozvali policiju, jer im je „zbog toga (pojavljivanja Ilića) navodno bila ugrožena bezbednost“.

 Ivica Marjanović je u krivičnoj prijavi naveo, pojašnjavaju u oružatrskoj sindikalnoj organizaciji, da je  u „povlačenju udario u štok vrata“ zbog čega je tražio lekarsku pomoć i na osnovu toga je protiv predsednika Sindikata Ilića podignuta optužnica... Kako se približava suđenje, upozoravaju sindikalci, pojačavaju se napadi pamfletima od strane predsednika Nadzornog odbora, a koje potpisuje Industrijski sindikat i Dragan Milosavljević kao ovlašćeno lice tog sindikata, gde se na „neprimereno prost i primitivan način napada Samostalni sindikat i predsednik Dragan Ilić.“ 

- Ostrašćenost nema granica, pa se napada i novinar lista „Danas“ Zoran Radovanović koji je decenijama pratio i prati događaje vezane za najveće radničke proteste u Srbiji koje je Sindikat Zastava oružje organizovao. Zoran Radovanović je novinar bez čijeg profesionalnog i objektivnog informisanja javnost ne bi bila u potpunosti upoznata sa herojskom borbom radnika Zastava oružje za opstanak fabrike. To predstavlja istovremeno i neuspeli pokušaj da se minimizira uloga Sindikata u očuvanju fabrike Zastava oružje, ističe se u saopštenju Sindikata Zastave oružja.

Dodaje se da je taj sindikat stvarao ugled decenijama kroz stalnu borbu za zaštitu radničkih interesa, što govori i nesmanjeno poverenje radnika u Sindikat koji je uvek bio na strani odbrane njihovih interesa. O fabrici i njenim radnicima ne može da sudi neko ko je došao sa namerom da razbije Sindikat i jedinstvo zaposlenih jer za to nikada neće imati radničku podršku, i koji će ostati upamćen, tvrde u toj sindikalnoj organizaciji, i po salvama zvižduka koje su mu radnici upućivali prilikom njegovog obraćanja na zborovima u fabričkim halama i neuspešnog pokušaja da spreči štrajk nezadovoljnih radnika.

-U okolnostima kada snovi o generalskim činovima ostaju samo san prisutna je sve veća nervoza koja se iskazuje kroz već prepoznatljivu matrica napada na predsednika Sindikata lažnim optužbama, klevetama i uvredama, nesvesni činjenice da laž nikada ne može zameniti istinu, poručuju iz Sindikata Zastave oružja. G.Š.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.