SINDIKAT TRAŽI NOVI UGOVOR SA FIJATOM

Ekonomija

Predsednik Samostalnog sindikata kompanije Fijat Krajsler automobili u Kagujevcu Zoran Marković izjavio je FoNetu da nakon nedavne izjave premijerke Ane Bnabić da italijanska kompanija ostaje u Kragujevcu zaposleni očekuju angažovaniji pristup države.

Sindikat i zaposleni očekuju da Vlada Srbije i Fijat što pre postignu dogovor o novom ugovoru i da se to konačno stavi na papir i potpiše, rekao je Marković.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA je naveo da će prilikom potpisivanja novog ugovora za sindikat i zaposlene biti najvažnija tri pitanja, na koja se s nestrpljenjem očekuju odgovori.

Za nas je najvažnije na koliko se produžuje osnovni ugovor, koliki će biti broj zaposlenih i hoćemo li biti sto odsto radno angažovani, rekao je Marković, dodajući da su u poslednjih sedam meseci zaposleni svakog meseca imali određen broj neradnih dana, ili plaćenog odsustva, što se negativno odrazilo na njihove zarade.

To izaziva veliko nezadovoljstvo kod radnika i zbog toga očekujemo novi model i stopostotnu angažovanost svih zaposlenih u kompaniji, kazao je Marković.

Fijatova fabrika u Kragujevcu u utorak je, posle trećeg ovogodišnjeg pekida rada, obnovila proizvodnju modela „fijat 500 L“.

Posle sedam neradnih dana rade obe smene, koje će dnevno proizvoditi 410 automobila. Nadamo se da će se u tom ritmu proizvodnja nastaviti i u narednom periodu, rekao je Marković.

Piše: Fonet

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.