Sindikat: U FCA nastavljena proizvodnja, u fabrici danas visoki menadžer Stellantisa

Društvo Ekonomija

Posle plaćenog odsustva od ponedeljka radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija danas su nastavili proizvodnju vozila „500L“ u dve smene, ali još se zna da li će i narednu sedmicu započeti radnim danom, rečeno je danas agenciji Beta u sindikatu „Nezavisnost“.

U tom sindikatu su naveli da su vozila „fijat 500L“ proizvedena u prvoj smeni bila kompletna što znači da je za njih bilo i branika uprkos štrajku u fabrici Fijat plastik koja ih proizvodi.

Dodaju, medjutim, da nisu sigurni da li će branika biti i za vozila koja se izradjuju u današnjoj drugoj smeni.

Prema saznanju sindikata „Nezavisnost“, fabriku u Kragujevcu danas je posetio visoki menadžer kompanije Stellantis u okviru koje je FCA, Frančesko Čanča, i sreo se sa poslovodstvom i menadžerima.

Sekretar „Nezavisnosti“ u FCA Igor Andjić je rekao Beti da još nema informacija sa tog sastanka, ali da bi trebalo da radnici budu zvanično informisani za nekoliko dana od „nižih“ rukovodilaca.

On je napomenuo da od kada FCA posluje u Kragujevcu, nikada se radnicima na nekom skupu nisu obratili najviši menadžeri kompanije, već samo tim lideri, supervizori ili niži menadžeri.

U sestrinskoj kompaniji Fijat plastik koja proizvodi branike za FCA danas je nastavljen generalni štrajk u obe smene.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.