SINIŠA KOVAČEVIĆ: SAJAM DELUJE JEZIVO, NEKI ZBOG TOGA NEĆE TRAŽITI LEKARSKU POMOĆ

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da „kreveti na Sajmu deluju jezivo i da je vlast uspela da uplaši i upozori“, ali je uspela i da neke ljude koji će osetiti znake zaraze virusom korona odvrati od obraćanja lekarima za pomoć, jer bi mogli da budu smešteni na Sajam.

  • Nije mi jasno gde će ti nesrećnici koje će slagati tamo mokriti, prati ruke, zube, kako će se presvlačiti i dozivati sestre. Svakako su uspeli da, ukoliko neko i primeti kod sebe znake korone, neće tražiti lekarsku pomoć. Ali, moguće je da ja nisam u pravu. Imam problem sa svim što radi ministar vojske (Aleksandar Vulin), rekao je Kovačević u intervjuu listu „Danas“.

Upitan o tvrdnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je pogrešio kada dozvolio građanima Srbije da se vrate iz inostranstva, Kovačević je odgovorio da predsednik „previše govori iz prvog lica jednine“.

  • Ko je on da stane na prag Srbije i odlučuje ko može a ko ne u otadžbinu? Svak ko ima srpski pasoš ima i pravo pod srpsko nebo, rekao je Kovačević.
  • To što su se oni, kada je trebalo da se spremaju, dovedu lekare na granične prelaze, obezbede dovoljan broj testova, ogranizovan transfer do mesta boravka, nadgledanje samoizolovanih i izolovanih, sprdali i za…vali, keserili se kao pijanac na roštilj kad je virus proglašavan manje opasnim od upale prostate, kad su podrigivali i pravili viceve na račun nečega što danas proglašavaju opasnošću biblijskih razmera, njihova je greška zbog koje će gazda poslati po račun, istakao je Kovačević.

Na pitanje da o komentarima u javnosti da je dobro što je zavladao strah kod penzionera jer bi bila puna groblja da nije tako, Kovačević je odgovorio da je „dirljiva Vučićeva briga za vlastito biračko telo“.

  • Teško onom ko vlada strahom. Starost nije teško uplašiti, ali nije je teško ni urazumiti. Obiće mu se ovaj starački, nagutani strah o glavu, živi bili pa videli. Više ne pomažu fraze mili moji, najmiliji, vi ste oslonac nacije i države, u vas imam najviše poverenja… Taj je krčag ovom stigmatizacijom starosti i bahatošću zauvek razbio, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da je „u ovom trenutku osnovni zadatak svakog građanina“ da preživi i sačuvaj sebe i svoje.

  • Račun ćemo praviti kada ovo prođe. Valjan račun… I ovo će uskoro biti onomad. A kad se završi i kad preteknemo, a hoćemo, ili pošteni izbori ili nema odlaska sa ulica i trgova dok skroz ne ozdravimo. Ovo nije život, ovo je životinjanje. Pa ili zlo ili mi, zaključio je Kovačević.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.