Sjajni rezultati učenika Prve kragujevačke gimnazije na republičkom takmičenju iz fizike

Grad

Na republičkom takmičenju iz fizike za srednje škole učenici Prve kragujevačke gimnazije su osvojili pet trećih nagrada, dve druge i četiri prve nagrade. Za đake i profesore, njihove mentore, član Gradskog veća za obrazovanje Dušan Aleksić, organizovao je svečani prijem.

  • Svaki uspeh naših đaka je veliki uspeh i za grad Kragujevac, a prijem je prilika da pokažemo kakvu decu i talente imamo u školama, na koji način se radi sa njima i da Srbiji i regionu predstavimo njihove veoma značajne rezultate, kazao je Aleksić. Ovakvi uspesi ne mogu ostati nevidljivi, a ovo je jedan od načina da ih podstaknemo da dalje rade, ostvaruju uspehe, napreduju u životu, da sutra budu dobri studenti i kada završe fakultete, daju doprinos svom gradu, poručio je Aleksić.

Tri učenika koji su osvojili nagrade, plasirali su se na srpsku fizičku olimpijadu, a učenici treće i četvrte godine stekli uslov da upišu željeni fakultet bez polaganja prijemnog ispita.

  • Za ovakve rezultate potrebno je mnogo rada, truda, zalaganja i nebrojeno subota provedeno u školama. Mi kao profesori im pomažemo, podstičemo ih i motivišemo, a najveći teret je na njima, kazao je jedan od profesora mentora Nemanja Momčilović. NJihovi rezultati su pokazali da su to sjajna deca koja hoće da rade, što je kako su se složili svi profesori jedini podsticaj za rad sa njima i razlog entuzijazma koji ih ne popušta.

U jednom masovnom takmičenju i ozbiljnoj konkurenciji, među kojima su učenici iz Matematičke gimnazije u Beogradu i specijalizovanih odeljenja iz čitave Srbije oni su uspeli da budu među najboljima. NJihovo znanje prevazilazi školske petice, a pripremajući se za republičko takmičenje oni su, ocenio je profesor Momčilović, spremni za nastavu fizike na bilo kom svetskom univerzitetu.

Učenici Prve kragujevačke gimnazije osvojili su nagrade u dve kategorije: alfa – po programu matematičke gimnazije i beta – po programu prirodno-matematičkog smera gimnazije i programima informatičkog i hemijsko-biološkog specijalizovanog odeljenja.

Učenici koji su osvojili nagrade su:
Prvi razred:
Ksenija Živanić (alfa kategorija) – 1.nagrada
Nikola Nešović (alfa kategorija) – 1.nagrada
Mihajlo Stefanović (beta kategorija) – 1.nagrada
Drugi razred:
Lenka Jakovljević (beta kategorija) – 3.nagrada
Treći razred:
Anja Mijailović (alfa kategorija) – 1.nagrada
Sava Todorović (alfa kategorija) – 2.nagrada
Andrija Marinković (beta kategorija) -3.nagrada
Četvrti razred:
Elena Nešović (alfa kategorija) -2.nagrada
Andreja Maksimović ( beta kategorija) – 3.nagrada
Uroš Milovanović (alfa kategorija) – 3.nagrada
Lazar Petrović (alfa kategorija) – 3.nagrada
Na srpskoj fizičkoj olimpijadi za osnovce, učenica 8.razreda Lena Stanković je osvojila 3.nagradu i plasirala se na izborno takmičenje za odabir predstavnika Srbije na juniorskoj naučnoj olimpijadi.
Na Srpsku fizičku olimpijadu za srednjoškolce plasirali su se učenici Elena Nešović,Uroš Milovanović i Andreja Maksimović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.